Πέθανε σε ηλικία 42 ετών από ατύχημα στο σετ της ταινίας "Rust".

Από EW Staff
22 Οκτωβρίου, 2021 @ 13:13

Ανεξάρτητο και ατίθασο πνεύμα, μία δυναμική γυναίκα που έζησε το παραμύθι μόνο που κόπηκε νωρίς το νήμα της ζωής της και μάλιστα τόσο άδικα.

Ο Alec Baldwin πυροβόλησε και σκότωσε την διευθύντρια φωτογραφίας στο σετ της ταινίας Rust

Η Halyna Hutchins γεννήθηκε στην Ουκρανία το 1979 και μεγάλωσε σε σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Ιδιαίτερα καταρτισμένη στο αντικείμενό της, ως διευθύντρια φωτογραφίας, κατάφερε να διακριθεί στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του Χόλυγουντ.

Για όσους την γνώριζαν καλά, η Halyna ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος, άψογη στη δουλειά της και άριστη συνεργάτης. Για το λόγο αυτό, ήταν πολύ αγαπητή στον καλλιτεχνικό χώρο. Η έδρα της ως διευθύντρια φωτογραφίας ήταν στο Λος Άντζελες.

Ανάμεσα στις δουλειές της είναι οι ταινίες “Archenemy”, “Blindfire” και “The Mad Hatter”.

“Είμαι τόσο λυπημένος που έχασα τη Halyna. Και τόσο εξοργισμένος που κάτι τέτοιο έγινε σε γύρισμα. Ήταν ένα λαμπρό ταλέντο, απόλυτα αφοσιωμένη στην τέχνη και στον κινηματογράφο”, έγραψε στο Twitter ο σκηνοθέτης της ταινίας “Archenemy”, Adam Egypt Mortimer.

Η Halyna ήταν πτυχιούχος του τμήματος Δημοσιογραφίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου. Στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, εργάστηκε ως ερευνητική δημοσιογράφος για βρετανικές παραγωγές ντοκιμαντέρ στην Ανατολική Ευρώπη.

Εμπνευσμένη από διακεκριμένους διευθυντές φωτογραφίας, όπως ο Christopher Doyle, αποφάσισε να επικεντρωθεί στη δημιουργία ταινιών και μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Παράλληλα, ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός παραγωγής και να ασχολείται με το γύρισμα ταινιών μικρού μήκους.

Στην τηλεόραση, επιμελήθηκε την σειρά BET+ A Luv Tale: The Series. Εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε δήλωσε ότι η Hutchins μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

instafeed

Διαβάστε επίσης: