Μάλλον η επόμενη μάχη για την Black Widow θα είναι… στα δικαστήρια.

Από EW Staff
29 Ιουλίου, 2021 @ 23:17

Η Scarlett Johansson κατέθεσε μήνυση εναντίον της Disney, καθώς παραβίασαν τους όρους του συμβολαίου της, κυκλοφορώντας την ταινία σε streaming, ταυτόχρονα με τους κινηματογράφους.

Την Τετάρτη η ηθοποιός βρέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες καταθέτοντας πως δεν είχε καμία ενημέρωση για αυτές τις ενέργειες.

Η ταινία ενοικιάζεται στη streaming πλατφόρμα για 30 δολάρια ανά προβολή, γεγονός που σημαίνει ότι η Black Widow… χάνει πολλά λεφτά, ενώ είχε συμφωνήσει μόνο για κυκλοφορία στους κινηματογράφους και άρα πληρώνεται μόνο από τα έσοδα του box office.

Την εβδομάδα της πρεμιέρας της, η ταινία σημείωσε 218 εκατ. πωλήσεις. Βέβαια, τα 60 αφορούσαν τις streaming προβολές από τη Disney+.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως, που η Disney κάνει κάτι τέτοιο. Όπως αναφέρεται στην κατάθεση, η εταιρεία παραγωγής είχε πράξει αναλόγως και στην ταινία Wonder Woman.

O δικηγόρος της ηθοποιού ανέφερε στην κατάθεσή του στο Ανώτατο Δικαστήριο: “Δεν είναι μυστικό ότι η Disney κυκλοφορεί ταινίες όπως το Black Widow στην πλατφόρμα της για να αυξήσει τους συνδρομητές της και να ανεβάσει τα έσοδα της. Και μάλιστα, κρύβεται πίσω από το ζήτημα του κορωνοϊού για να το κάνει αυτό. Αλλά το να παραβλέπεις τα συμβόλαια των ανθρώπων, που ευθύνονται για αυτή την επιτυχία είναι μία τακτική, ενάντια στα ίδια τους τα δικαιώματα και για αυτό τον λόγο, βρισκόμαστε στο δικαστήριο. Σίγουρα, δεν είναι η πρώτη φορά, που η Disney το ακούει αυτό, αλλά όσο και να υποκρίνεται, έχει νομική υποχρέωση να σέβεται τους όρους του συμβολαίου. Δεν είναι η πρώτη φορά, που κάποιος ηθοποιός αντιτίθεται στην τακτική τους”.

Σε απάντηση στις δηλώσεις του, ένας εκπρόσωπος της Disney είπε: “Είναι εξαιρετικά στρεσογόνο αυτό, που συμβαίνει, ιδιαίτερα εν μέσω Covid-19. Έχουμε τηρήσει και με το παραπάνω τη συμφωνία της κας Scarlett Johansson και μάλιστα, η κυκλοφορία της ταινίας στην πλατφόρμα έχει ενισχύσει σημαντικά τη δυνατότητά της να κερδίσει υψηλότερη αμοιβή από τα 20 εκ. δολάρια, που έχει ήδη λάβει”.

Διαβάστε επίσης: