Από EW Staff
10 Ιανουαρίου, 2023 @ 11:08
IMG 0843 H M3GAN...στο M3GAN του Gerard Johnstone.

IMG 1018

Η Amie Donald και ο Jed Brophy στο set των γυρισμάτων της M3gan.

Οι δολοφονικοί χοροί της M3GAN έκαναν 30 εκατομμύρια δολάρια άνοιγμα.

Μπορεί να μην έφτασε το Avatar: The Way of Water αλλά η κούκλα τεχνητής νοημοσύνης έσκισε στο box office το πρώτο Σαββατοκύριακο.

H ταινία M3GAN του σκηνοθέτη Gerard Johnstone, με ηρωίδα μια δολοφονική κούκλα τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει την αυτογνωσία και γίνεται εξαιρετικά εχθρική και επικίνδυνη με οποιονδήποτε τυχαίνει να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτήν και τον άνθρωπο-σύντροφό της, ξεπέρασε κάθε προσδοκία στο εγχώριο box office της Αμερικής με ντεμπούτο 30,2 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ κόστισε μόλις 12 εκατ. δολάρια.

IMG 1020

H Amie Donald στο set της M3gan, σε σκηνοθεσία Gerard Johnstone.

Η ταινία με πρωταγωνιστές την Allison Williams, την Jenna Davis, την Amie Donald και τη Violet McGraw είναι ο δεύτερος τίτλος τρόμου επιστημονικής φαντασίας που ανοίγει με περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια μετά το Alien: Covenant του 2017 (36 εκατομμύρια δολάρια).

Ο Johnstone είπε στο EW ότι το γύρισμα, το οποίο έγινε στην πατρίδα του, τη Νέα Ζηλανδία, ήταν αρκετά απαιτητκό. «Μιλάμε για δουλειά με παιδιά και ζώα, και τα κάναμε όλα αυτά συν, ξέρετε, ανθρωπόμορφες μαριονέτες και ένας Θεός ξέρει τι άλλο», είπε ο σκηνοθέτης. «Λοιπόν, ήταν αρκετά εξαντλητικό, αλλά τελικά αυτές οι πολύ δύσκολες ταινίες παράγουν καλά αποτελέσματα».

Όσο για τη σκηνή χορού της δολοφονικής κούκλας, «Ήταν μια από αυτές τις τρελές σκέψεις στις 3 τα ξημερώματα», είπε ο Johnstone. “Δεν θα ήταν κάπως αστείο αν το soundtrack γινόταν ξαφνικά πραγματικό και η κούκλα M3GAN έκανε χορευτικές κινήσεις σε όποια μουσική έπαιζε; Ήταν κάτι που όλοι αγκάλιασαν και αγάπησαν.”

IMG 1019

Με παραγωγό τον James Wan που έχει σκηνοθετήσει ταινίες είδους όπως τα Insidious, The Conjouring, σεναριογράφο τον Akela Cooper (Malignant) και σκηνοθέτη τον Gerard Johnstone η επιτυχία ήταν μονόδρομος.  O Wan επισημαίνει: «Ο Gerard συνέβαλε πολύ νωρίς στην επιθυμία μας να κάνουμε την κούκλα M3GAN όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική. Αυτό ήταν κάτι που υποστηρίζω γενικότερα, αλλά του υπενθύμισα ότι αυτό που τελικά κάνει τις ανατριχιαστικές ταινίες με κούκλες ανατριχιαστικές είναι το γεγονός ότι όταν τις κοιτάς, εξακολουθούν να μοιάζουν με κούκλες, ότι δεν είναι απλώς ένας άνθρωπος που κάθεται εκεί. Ψάξαμε πολύ και σκληρά προσπαθώντας να βρούμε τη μέση λύση μιας κούκλας που να φαίνεται ρεαλιστική με μια ματιά ή από μακριά, αλλά μετά, από κοντά, να αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι αληθινό αλλά είναι συνθετικό. Νομίζω ότι αυτή η παράξενη αίσθηση του απόκοσμου είναι αυτό που την κάνει πραγματικά, πραγματικά ανατριχιαστική”

Διαβάστε επίσης: