Η Peyton Elizabeth Lee μίλησε στο Entertainment Weekly για τον νέο της ρόλο.

Από EW Staff
04 Αυγούστου, 2021 @ 15:35

Τον Σεπτέμβριο, η σειρά “Doogie Kamealoha, MD” θα κάνει πρεμιέρα στο Disney+  και θα βασίζεται στην τηλεοπτική εκπομπή του 1989, με πρωταγωνιστή τον Neil Patrick Harris.

Αυτή τη φορά θα ακολουθήσουμε την 16χρονη Lahela “Doogie” Kamealoha, την οποία υποδύεται η Peyton Elizabeth Lee, που ζει στη Χαβάη, παλεύοντας να ισορροπήσει την προσωπική και την επαγγελματική της ζωή.

Το EW μίλησε με τη Lee για την εμπειρία της στον ρόλο της νέας ιδιοφυΐας, ενώ επιπλέον εξασφάλισε κάποιες αποκλειστικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

EW: Γνωρίζατε την αρχική σειρά Doogie Howser;
PEYTON ELIZABETH LEE:
Δεν ήμουν προσωπικά εξοικειωμένη με την πρωτότυπη σειρά, οι γονείς μου όμως την ήξεραν και τη λάτρευαν. Όταν πήγα στην οντισιόν, άρχισα όμως να το παρακολουθώ.

Πώς διαφοροποιείται ο χαρακτήρας σας από εκείνον του 1989;
Ένα από τα πιο κουλ πράγματα της νέας σειράς, είναι ότι παίρνουμε αυτήν την εμβληματική ιστορία και τη φέρνουμε στον κόσμο που ζούμε τώρα. Έχουμε λοιπόν μια γυναίκα για πρωταγωνίστρια αντί για άντρα, βρίσκεται στη Χαβάη κι έτσι έχουμε αυτό το όμορφο σκηνικό. Έχει στοιχεία από το πρωτότυπο αλλά είναι συνάμα και πολύ μοντέρνο.

DOOGIE KAMEALOHA, M.D. – “License to Not Drive” – Yearning for freedom, Lahela defies Clara and takes the family car without permission. (Disney/Karen Neal) KATHLEEN ROSE PERKINS, PEYTON ELIZABETH LEE, JEFFREY BOWYER- CHAPMAN, MAPUANA MAKIA

Πώς θα περιγράφατε τη Λαχέλα;
Η Lahela είναι 16χρονη γιατρός. [Γέλια] Ενθουσιάστηκα πολύ με αυτόν τον χαρακτήρα γιατί σίγουρα έχω σχέση με αυτήν με πολλούς τρόπους. Δεν είμαι γιατρός, προφανώς, αλλά περνάω πολύ από τον χρόνο μου σε επαγγελματικό περιβάλλον με ενήλικες και έχοντας μια διπλή ζωή, που ουσιαστικά στη μία πρέπει να είσαι επαγγελματίας και έπειτα να είσαι έφηβη. Καθώς η σειρά προχωρά, βλέπουμε τη Lahela να περιηγείται και να εξισορροπεί αυτούς τους δύο κόσμους.

Πόσο δύσκολο ήταν να μάθεις την ιατρική ορολογία;
Κάθε βράδυ γυρνούσα σπίτι για να μάθω τις γραμμές μου και έπρεπε να γκουγκλάρω τα πάντα. Όχι μόνο το λες, αλλά προσπαθείς να το πεις με έναν τρόπο που μοιάζει να το λες συνέχεια. [Γελάει] Μου έδωσε ένα εντελώς νέο επίπεδο σεβασμού για τους ηθοποιούς της Grey’s Anatomy.

Τι περιμένουμε λοιπόν από τα επεισόδια;
Σε ορισμένα επεισόδια θα δείτε τη διαφορά μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής της πρωταγωνίστριας, αλλά σίγουρα σε κάθε επεισόδιο θα δείτε κάποια ιατρική ιστορία και μια προσωπική.

Ποια ήταν τα πιο δύσκολα σημεία του ρόλου;
Είναι πάντα πολύ σημαντικό για μένα να προσπαθώ όσο μπορώ, να απομακρυνθώ από την εμπειρία της πραγματικής ζωής και να απεικονίσω αυτά τα γεγονότα όσο πιο αυθεντικά μπορώ, και έτσι όταν υπήρχαν σκηνές με το να χειρουργώ ή να κάνω αυτές τις επεμβάσεις, δεν είχα καμία πραγματική εμπειρία, οπότε θα έλεγα ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση. Ήταν πραγματικά σημαντικό για εμένα, όταν θα παρακολουθεί κάποιος τη σειρά, να πιστεύει ότι όντως είμαι γιατρός. Είχαμε έναν γιατρό στα γυρίσματα κάθε φορά που γυρίζαμε σκηνές στο νοσοκομείο και απλά έκανα πρόβα μαζί του και μετά βλέπαμε βίντεο και μου έδειχνε πώς έκανε τα πράγματα και τι σήμαιναν πραγματικά αυτές οι λέξεις. 

Πώς είναι η σχέση της πρωταγωνίστριας με τους γονείς της;
Μία από τις πιο ζεστές σχέσεις της σειράς είναι αυτή που έχει η Lahela με τη μαμά της [που παίζει η Kathleen Rose Perkins]. Αυτή και η μαμά της έχουν αυτήν την πολύ ιδιαίτερη σχέση, όπου η μαμά της είναι επίσης αφεντικό της, και έτσι πρέπει να ζυγίζει με τον σωστό τρόπο τις καταστάσεις, του πότε είναι κόρη της και πότε είναι συνεργάτιδα της. Αλλά στη βάση της σχέσης συναντάς μόνο αγάπη. Η Lahela έχει τόσες πολλές ευθύνες και οι γονείς της είναι πάντα εκεί για να της υπενθυμίσουν ότι είναι ένα 16χρονο κορίτσι και τα 16χρονα κορίτσια κάνουν λάθη και τρελαίνονται με τα αγόρια και έχουν προβλήματα με τους φίλους τους. Της υπενθυμίζουν ότι αυτά τα πράγματα είναι εντάξει και πρέπει να αγκαλιάσει αυτήν την πλευρά της, όσο αγκαλιάζει την πλευρά του παιδιού-θαύματος.

Οι φίλοι της είναι σε θέση να κατανοήσουν τις ευθύνες της δουλειάς της;
Η καλύτερη φίλη της είναι η Steph [Emma Meisel], με την οποία γνωρίζονται από μικρά παιδιά. Αυτό που είναι τόσο ξεχωριστό για τις δυο τους είναι ότι η Steph βλέπει τη Lahela ως την καλύτερη της φίλη, αντί αυτού του διάσημου παιδικού γιατρού. Όμως θα δείτε και κάποια ένταση, εξαιτίας των πολύ διαφορετικών ζωών που ζουν και των διαφορετικών προτεραιοτήτων που έχουν και πώς υπάρχουν σε πολύ διαφορετικούς κόσμους με πολλούς τρόπους.

Στη σειρά όπως ξέρουμε, θα φοράτε και κάποια μοντέρνα παπούτσια…
Ήταν πολύ διασκεδαστική η συνεργασία με την ενδυματολόγο μας, βάζοντας αυτές τις μικρές υπενθυμίσεις ότι είναι ακόμα παιδί.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: