Από EW Staff
08 Ιουνίου, 2021 @ 11:41

Σε δύσκολη θέση δείχνει να βρέθηκε η ηθοποιός Ellie Kemper μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών της, από τη βράβευσή της ως η «Βασίλισσα της Αγάπης και της Ομορφιάς» στο show ανάδειξης νέων προσώπων Veil Prophet Ball.

Ο «διαγωνισμός» έχει μία μεγάλη ιστορία, η οποία ξεκινάει από το 1800. Ο πρώτος διοργανωτής ήταν ο Charles Slayback. Βέβαια, δεν είχε ποτέ καλή φήμη, καθώς υποστήριζε συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς, που απέκλειαν τους μαύρους.

Η Αμερικανίδα κωμική ηθοποιός θέλησε να απολογηθεί στο κοινό της, που κάποτε το όνομά της συνδέθηκε με την προώθηση αυτών των ρατσιστικών ιδεών. Με μία ανάρτησή της στο Instagram, εξήγησε τη θέση της.

«Γεια σας παιδιά. Όταν ήμουν 19 χρονών αποφάσισα να συμμετέχω στον διαγωνισμό, που συνέβαινε εκείνη την περίοδο στη γενέτειρά μου. Η -ενός αιώνα- αυτή οργάνωση, που πραγματοποιούσε το show είχε ένα ανεξήγητα ρατσιστικό, σεξιστικό παρελθόν. Δεν γνώριζα για την ιστορία του εκείνη την περίοδο, αλλά η άγνοια δεν είναι δικαιολογία. Ήμουν αρκετά μεγάλη για να αποκτήσω γνώση πριν εμπλακώ», έγραψε στην αρχή της δημοσίευσης της.

«Καταδικάζω κατηγορηματικά, καταγγέλλω και απορρίπτω τη λευκή υπεροχή. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζω ότι, λόγω της φυλής μου και του προνομίου μου, είμαι δικαιούχος ενός συστήματος που έχει χορηγήσει άνιση δικαιοσύνη και άνισες ανταμοιβές» εξήγησε, κάνοντας φανερό πως σε καμία περίπτωση δεν ασπάζεται ρατσιστικές ιδεολογίες.

Η Ellie Kemper έδειξε φανερά μετανιωμένη, όμως αυτό φαινόταν ήδη και πριν απολογηθεί δημοσίως. Ανά διαστήματα μπορεί να δει κανείς στους λογαριασμούς της στα social media πως είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, της ισότητας, ενώ καταδικάζει κάθε μορφή ρατσισμού από όπου και αν προέρχεται.

Στο τέλος της δημοσίευσης της, σε μία ύστατη προσπάθεια να δείξει πόσο λυπάται για αυτό που έγινε, η ηθοποιός έγραψε: «Θέλω να απολογηθώ στους ανθρώπους που απογοήτευσα και υπόσχομαι ότι θα προχωρήσω μπροστά, θα ακούω, θα συνεχίζω να μορφώνομαι και θα χρησιμοποιώ το πλεονέκτημα μου για να υποστηρίξω τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας, αυτής που πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε. Σας ευχαριστώ που με διαβάσετε».

Διαβάστε επίσης: