Όπως υποστήριξε η 19χρονη, σκοπός της δεν ήταν σε καμία περίπτωση να προσβάλλει τους Ασιάτες.

Από EW Staff
24 Ιουνίου, 2021 @ 12:22

To νέο βίντεο από την εφηβική ηλικία της Billie Eilish, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο TikTok, «καίει» την τραγουδίστρια. Η 19χρονη -πλέον- εμφανίζεται να μιλάει με «κινέζικη προφορά» και αποκαλεί τους Ασιάτες «μαύρες κηλίδες» (slur).

Όπως ήταν φυσικό, το εν λόγω βίντεο προκάλεσε τις αντιδράσεις του κοινού, που κάνει λόγο για «ρατσιστική συμπεριφορά».

Η Billie Eilish έσπευσε αμέσως να απολογηθεί στους θαυμαστές της, ενώ τους εξήγησε πως λυπάται πάρα πολύ για το γεγονός ότι πλήγωσε κάποιους ανθρώπους, αλλά ο σκοπός της δεν ήταν σε καμία περίπτωση να προσβάλλει τους Ασιάτες. Επισήμανε πως είχε ακούσει τον συγκεκριμένο στίχο σε ένα τραγούδι και απλώς το τραγουδούσε. Ξεκαθάρισε μάλιστα, πως δεν ήξερε καν ότι αποτελεί προσβολή, καθώς ήταν μόλις 13-14 ετών, ενώ ποτέ ξανά στο παρελθόν, δεν είχε ακούσει τη συγκεκριμένη λέξη από την οικογένειά της. 

Δικαιολογήθηκε μάλιστα και για την προφορά, που χρησιμοποίησε αναφέροντας πως δεν το έκανε για να κοροϊδέψει τη γλώσσα ή την κουλτούρα τους, αλλά πάντοτε της αρέσει να αλλάζει τη φωνή της ή την προφορά, της ακόμα και σαν παιχνίδι. «Το βίντεο με δείχνει να μιλάω με μία φωνή, που επινόησα μόνη μου, είναι κάτι που κάνω από όταν ήμουν παιδί και το κάνω όλη μου τη ζωή, ειδικά όταν μιλάω στα κατοικίδια μου, στους φίλους μου ή στην οικογένειά μου. Είναι δικές μου ασυναρτησίες, απλά κάνω χαζομάρες, δεν είναι σε καμία περίπτωση μίμηση κάποιου, κάποιας γλώσσας, προφοράς ή κουλτούρας», εξήγησε η 19χρονη τραγουδίστρια. 

Σε story που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram έγραψε: «Σας αγαπώ παιδιά και πολλοί μου ζητήσατε να απαντήσω σε όλο αυτό που έγινε. Και είναι όντως κάτι στο οποίο θέλω να τοποθετηθώ, γιατί μου έβαλαν μία ταμπέλα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν με αντιπροσωπεύει. Υπάρχει ένα βίντεο που κυκλοφορεί και με δείχνει σε ηλικία 13 ή 14 ετών να λέω μία λέξη από ένα τραγούδι, που εκείνη την εποχή δεν γνώριζα καν ότι μπορεί να προσβάλλει την ασιατική κοινότητα. Ντρέπομαι πραγματικά και αηδιάζω μόνο που είπα αυτή την λέξη. Ήταν η πρώτη φορά που άκουσα αυτή τη λέξη από κάποιον. Ποτέ πριν δεν την είχα ακούσει μέσα στην οικογένειά μου».

«Άσχετα με την άγνοιά μου και την ηλικία μου εκείνη την εποχή, τίποτα δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι κάποιοι πληγώθηκαν και ζητώ συγγνώμη για αυτό», κατέληξε η Billie Eilish, αναφέροντας ξανά και ξανά πόσο έχει μετανιώσει για την «ανοησία» της.

Διαβάστε επίσης: