Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Από EW Staff
09 Νοεμβρίου, 2021 @ 09:10

Στο θέατρο “Αθηνά” και, μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία, παρουσιάστηκε προ ημερών το πρώτο βιβλίο της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη, για το οποίο δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια: “Το βιβλίο ξεκινάει από τότε που ήμουν 33-34 χρόνων και έψαχνα να βρω τη θέση μου ανάμεσα στα στερεότυπα, που ήθελαν τη γυναίκα να πραγματώνεται μέσα από το γάμο και την οικογένεια -κάτι που δε με απασχολούσε ιδιαίτερα εκείνη την περίοδο- και εκτείνεται μέχρι και σήμερα… Μιλάει για τις δυσκολίες των σχέσεων, για τον ρόλο της γυναίκας μέσα σε μια κοινωνία όπου κρίνεται συνεχώς και παρατίθενται κάποιες αλήθειες με τέτοιον τρόπο, ώστε θεωρώ ότι, οι γυναίκες που θα το διαβάσουν, θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα στις σελίδες του – θα συναντηθούμε”.

Μέσα, λοιπόν, από τη βιωματική αφήγηση, το “Γυναίκα ψάχνει…” πραγματεύεται τις κοινωνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε σύγχρονη γυναίκα, όταν δεν ακολουθεί την “πεπατημένη”. Την ψυχολογική πίεση που μπορεί να δέχεται ως τίμημα για τις επιλογές της, όταν αυτές πάνε κόντρα στο κατεστημένο, τις τύψεις και τις ενοχές που την κυριεύουν όταν δεν ακολουθεί τα πρότυπα με τα οποία μεγάλωσε. Πρόκειται για ένα βιβλίο που ξεσκεπάζει το προσωπείο της τέλειας μητρότητας και καταρρίπτει το μύθο που θέλει τις γυναίκες να ολοκληρώνονται μέσω του συντρόφου τους και μιας “σταθερότητας”.

“Ανύπαντρες ή μη, με παιδί ή χωρίς, εργαζόμενες ή αραχτές, με κιλά ή αδύνατες, είμαστε πάνω από όλα γυναίκες. Δε χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες, δε χρειάζεται να κρίνουμε αυστηρά η μία την άλλη. Είναι αποδεκτά όλα τα συναισθήματα και είμαστε καλές στον πυρήνα μας, όπως και αν βιώνουμε την κάθε αλλαγή. Αρκεί να προετοιμαστούμε για αυτήν, να την αγκαλιάσουμε και να τη ζήσουμε, όπως ξέρει και μπορεί η καθεμία από εμάς”, υπογραμμίζει η Ελεωνόρα Μελέτη. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: