Είναι Κυριακή πρωί, στα τέλη του Ιουνίου, και ο Σέρτζιο με την Τζοβάνα έχουν καλέσει σε γεύμα, στο διαμέρισμά τους, δύο ζευγάρια αγαπημένων φίλων. Κάνουν, λοιπόν, τις τελευταίες ετοιμασίες, περιμένοντας τους καλεσμένους τους, όταν μια άγνωστη εμφανίζεται στην πόρτα τους.

Από EW Staff
14 Μαρτίου, 2022 @ 07:51
FERZAN

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ του Ferzan Ozpetek, Εκδόσεις Κλειδάριθμος


Ο Ferzan Ozpetek δίνει ζωή σε μια καθηλωτική ιστορία, που μπλέκει παλιές και νέες αλήθειες, μεταφέροντας τον αναγνώστη από το σήμερα στα τέλη της δεκαετίας του ’70 κι από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι Κυριακή πρωί, στα τέλη του Ιουνίου, και ο Σέρτζιο με την Τζοβάνα έχουν καλέσει σε γεύμα, στο διαμέρισμά τους, δύο ζευγάρια αγαπημένων φίλων. Κάνουν, λοιπόν, τις τελευταίες ετοιμασίες, περιμένοντας τους καλεσμένους τους, όταν μια άγνωστη εμφανίζεται στην πόρτα τους. Το βλέμμα της φαίνεται χαμένο, σαν να γυρεύει κάποιον, και τους εξηγεί ότι ζούσε εκεί όπου τώρα εκείνοι ζουν πριν από πολλά χρόνια.


Το όνομά της είναι Έλσα Κόρτι και έχει στην τσάντα της ένα πακέτο από παλιά γράμματα, που κανείς δεν έχει ανοίξει ποτέ και που κρύβουν ένα τρομερό μυστικό. Ποια είναι αυτή η παράξενη γυναίκα; Ποιο μυστήριο είναι κρυμμένο πέρα από το παράθυρο της κουζίνας, που η Έλσα κοιτάζει επίμονα; Και ποιο ανομολόγητο παρελθόν αρχίζει να αναδύεται, ικανό να ραγίσει τη φαινομενικά ήσυχη και σχεδόν μονότονη ζωή του Σέρτζιο και της Τζοβάνα, σημαδεύοντάς τους για πάντα;


O Ferzan Ozpetek είναι σκηνοθέτης, συγγραφέας και κινηματογραφικός παραγωγός, που γεννήθηκε το 1959 στην Κωνσταντινούπολη, πήγε στη Ρώμη για να σπουδάσει Ιστορία Κινηματογράφου, Ιστορία της Τέχνης και Θέατρο κι έκτοτε εργάζεται κυρίως στην Ιταλία. Το “Για μια ανάσα” είναι το πρώτο του βιβλίο που κυκλοφορεί στα ελληνικά, μεταφράζεται ήδη σε δέκα γλώσσες κι έχει χαρακτηριστεί ως συναισθηματικό θρίλερ. Οι ήρωές του είναι δε πεπεισμένοι ότι, στο τέλος του τούνελ του πόνου, τους περιμένει ακόμα το φως ενός κεριού και μια αγκαλιά…

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: