Από EW Staff
29 Δεκεμβρίου, 2022 @ 21:21
IMG 0855 2

Στη σκηνή του Radio City στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει ο Γιάννης Κακλέας τη θεατρική υπερπαραγωγή «Γη του Πόντου», βασισμένη στο έργο του Δημήτρη Ψαθά από αυτή την εβδομάδα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2023.

Μία μεγαλειώδης και συγκινητική παραγωγή με 40 ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς επί σκηνής. Οι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης δίνουν φωνή στην ψυχή του Πόντου με τη μουσική και τα τραγούδια τους.

«Καιρό τώρα το κοινό διψάει για την αφήγηση της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αγκαλιάζοντας με θέρμη κάθε θεατρική παράσταση και τηλεοπτική σειρά με θεματική που ακουμπάει στο δράμα που έζησε με τη Μικρασιατική καταστροφή.

IMG 0855 3

Η Θεσσαλονίκη, υπήρξε η πόλη-αποδέκτης του μεγαλύτερου κύματος των Ποντίων προσφύγων, οπότε μία παράσταση για τη γη του Πόντου και τους ανθρώπους της αναδεικνύεται ιδανική!

Και μάλιστα σε ένα θέατρο στολίδι για την πόλη και το μοναδικό ίσως ικανό να φιλοξενήσει μία υπερπαραγωγή αυτού του βεληνεκούς.

Η παράσταση η «Γη του Πόντου», βασίζεται στο αυτοβιογραφικό ιστορικό αριστούργημα του σπουδαίου και τόσο αγαπητού στο κοινό λογοτέχνη, δημοσιογράφου και θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά;

Ο Πάνος Αμαραντίδης ανέλαβε το μεγάλο εγχείρημα της θεατρικής διασκευής και απόδοσης του έργου, ενώ ο Γιάννης Κακλέας, ο μαέστρος των υπερθεαμάτων, τη σκηνοθεσία.

Φωνή στην ψυχή του Πόντου ανέλαβαν να δώσουν με τη μουσική και τα τραγούδια τους οι αδερφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης. Το αποτέλεσμα είναι το πιο συγκινητικό υπερθέαμα που έχει δει η Θεσσαλονίκη, εδώ και χρόνια.

IMG 0853

Η παράσταση ταξιδεύει το κοινό από την παιδική ηλικία του συγγραφέα στην γενέτειρά του, την κοσμοπολίτικη Τραπεζούντα του Πόντου, ιστορική πρωτεύουσα των Κομνηνών και μεγάλο αστικό και πολιτιστικό κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού, στα χρόνια του οριστικού ξεριζωμού και της προσφυγιάς.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση  “Γη του Πόντου”:

Radio City Theater
Λεωφόρος Βασ. Όλγας 11 – Παρασκευοπούλου 9, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 856 660
email: radiocity@people.gr

Θέατρο: «Γη του Πόντου»
Παραστάσεις έως Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00

Εισιτήρια
Τιμές Εισιτηρίων:
Από 12€-35€

Προπώληση:
viva.gr

Διαβάστε επίσης: