Ο δήμαρχος ότι για την ανάκαμψη της περιοχής μπορεί να χρειαστούν χρόνια και σίγουρα θα κοστίσει εκατομμύρια ευρώ.

Από EW Staff
02 Αυγούστου, 2021 @ 13:15

O George Clooney δεσμεύτηκε να βοηθήσει να συγκεντρωθούν 50 εκατομμύρια λίρες για τη λίμνη Κόμο, που δέχτηκε σοβαρό πλήγμα από την πλημμύρα αυτήν την εβδομάδα.

Ο ηθοποιός ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες κατοίκους, που χτύπησε η θύελλα, μετά από 72 ώρες καταρρακτώδους βροχής. Συγκεκριμένα, βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία δίπλα στη θάλασσα με την οικογένειά του, όταν λάσπη και συντρίμμια κατέρρευσαν ξαφνικά στην πόλη, βυθίζοντας τους κοντινούς οικισμούς.

Η έντονη βροχή ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουλίου και προκάλεσε την έκρηξη του νερού στα ποτάμια και τα ρέματα, που περνούν από την περιοχή. Το σπίτι του George Clooney στο Laglio δεν άργησε να μετατραπεί σε ποτάμι, καθώς τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Clooney είπε: “Στο Cernobbio η κατάσταση είναι σοβαρή και στο Laglio είναι ακόμη χειρότερη. Μίλησα με τον δήμαρχο. Θα χρειαστεί να γίνει πολλή δουλειά, θα χρειαστούν εκατομμύρια δολάρια, αλλά αυτή η πόλη είναι ισχυρή. Θα αντιδράσει και θα επιστρέψει καλύτερη από πριν. Είναι πολύ ανθεκτική πόλη”.

Οι πλημμύρες ήταν τόσο σοβαρές, που ο δήμαρχος της περιοχής, Roberto Pozzi διέταξε την εκκένωση των περιοχών, που θεωρούνται επικίνδυνες. Οι πυροσβέστες έσωσαν συνολικά 60 άτομα γύρω από τη λίμνη Κόμο και περίπου 50 κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους, κατά τη διάρκεια μίας κατολίσθησης, η οποία προκάλεσε διαρροή αερίου στο Brienno, που βρίσκεται στη δυτική ακτή της λίμνης.

Ο δήμαρχος του Laglio δήλωσε στους “The Times” ότι για την ανάκαμψη της περιοχής μπορεί να χρειαστούν χρόνια και σίγουρα θα κοστίσει εκατομμύρια ευρώ. “Όποιος φτάνει στο Laglio θα τραβάει τα μαλλιά του, μόλις αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης”, είπε.

Από τους μόνιμους κάτοικους της περιοχής, οι 60 έχουν χάσει τα σπίτια τους, ενώ η συνολική ζημιά εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια λίρες.

Ο Pozzi δήλωσε στη Sun: “Μέσα από τις επαφές, που έχει, ο George υποσχέθηκε να μας βοηθήσει να ανακατασκευάσουμε την πόλη και να ξαναχτίσουμε ό,τι καταστράφηκε. Η βοήθειά του και η θέλησή του δείχνει πόσο πολύ αγαπάει το χωριό μας. Μπορούσες να δεις την συγκίνησή του. Συνεχώς ρωτούσε και ενδιαφερόταν να μάθει πώς θα μπορούσε να βοηθήσει”.

Εν τω μεταξύ, ο George Clooney έκλεισε πρόσφατα τα 60α, όμως, όπως εξήγησε, δεν πρόκειται να το γιορτάσει. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Entertainment Tonight, ο ηθοποιός είπε ότι “δεν είναι ενθουσιασμένος”, αλλά είναι ευγνώμων, που είναι καλά.

“Όσον αφορά τα 60, ακούστε, δεν είμαι ενθουσιασμένος με αυτό, αλλά είναι καλύτερο από να ήμουν νεκρός. Οπότε θα το πάρω. Έχω δύο επιλογές”, είπε ο Clooney.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
Facebook
Instagram
Twitter

Διαβάστε επίσης: