Κι είναι τόσο καλό, όσο το περιμέναμε.

Από EW Staff
20 Αυγούστου, 2021 @ 12:00

Η streaming υπηρεσία Apple TV+ κυκλοφόρησε το επίσημο trailer της επερχόμενης τηλεοπτικής σειράς Foundation, που βασίζεται στην ομότιτλη σειρά βιβλίων του συγγραφέα επιστημονικών έργων Ισαάκ Ασίμωφ.

Το έργο του Ασίμωφ τιμήθηκε με το βραβείο Hugo ως η κορυφαία σειρά επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, ενώ υπήρξε έμπνευση πολλών διάσημων ταινίων.

Η σύνοψη του Foundation

Εδώ και δώδεκα χιλιάδες χρόνια η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία είναι το απαύγασμα του ανθρώπινου πολιτισμού. Όμως ο καιρός της ακμής της έχει πια παρέλθει. Μόνο ο Χάρι Σέλντον, οραματιστής επιστήμονας και πατέρας της επιστήμης που είναι γνωστή ως ψυχοϊστορία γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον – μια εποχή σκοταδισμού, βαρβαρότητας και πολεμικών συγκρούσεων που θα διαρκέσει τριάντα χιλιετίες.

Στην απελπισμένη προσπάθειά του να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση στις επόμενες γενιές και να σώσει την ανθρωπότητα, ο Σέλντον συγκεντρώνει γύρω του τους κορυφαίους επιστήμονες και στοχαστές της Αυτοκρατορίας και τους μεταφέρει σ ένα πλανήτη στις παρυφές του γαλαξία, έναν κόσμο που προορίζεται να γίνει λίκνο πολιτισμού αλλά και φάρος ελπίδας για τις γενιές του μέλλοντος. Το καταφύγιο αυτό παίρνει την ονομασία Θεμέλιο.

Σύντομα, το Θεμέλιο βρίσκεται στο έλεος διεφθαρμένων πολέμαρχων που αναδύονται μέσα από τα συντρίμμια της Αυτοκρατορίας. Το αναπόφευκτο δίλημμα για τους τελευταίους υπέρμαχους του ανθρώπινου πολιτισμού είναι να υποκύψουν στους βαρβάρους και να ζήσουν ως σκλάβοι – ή να επιλέξουν την ελευθερία, μια απόφαση που ίσως οδηγήσει τους ίδιους και ολόκληρο το ανθρώπινο είδος στην ολοκληρωτική καταστροφή…

Τον Σέλντον θα υποδυθεί ο ηθοποιός Jared Harris (Chernobyl, The Terror) και ο Lee Pace (Guardians of the Galaxy, Halt and Catch Fire) θα παίξει τον αυτοκράτορα του Γαλαξία. To καστ θα συμπληρώσουν οι Cassian Bilton, Laura Birn, Leah Harvey, Lou Llobell, Terrence Mann και Mido Hamada.

Η σκηνοθεσία του Foundation ανήκει στον Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman) και το σενάριο επιμελούνται οι Lauren Bello (The Forest) , Leigh Dana Jackson (The Big Headache), Victoria Morrow (Weeds), Saladin Ahmed (Sword & Laser), Josh Friedman (Terminator: Dark Fate) και David S. Goyer (Dark City).

H σειρά “Foundation” θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Σεπτεμβρίου.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: