Από EW Staff
20 Οκτωβρίου, 2022 @ 19:25
IMG 9847 2

Η αδελφή Αν δεν χειροτονήθηκε, επιλέχθηκε. Αλλά από ποιον; Τον Θεό ή τον Διάβολο; Αυτά είναι τα ανατριχιαστική ερωτήματα που θέτει το νέο συναρπαστικό, μεταφυσικό θρίλερ, Το Φως του Διαβόλου, σε σκηνοθεσία του Daniel Stamm (13 Αμαρτίες, Ο Τελευταίος Εξορκισμός).

IMG 9848

Κρατείστε την ανάσα σας…this is just the beginning…

Η ταινία κάνει την ανατροπή στους κανόνες, βάζοντας για πρώτη φορά στο επίκεντρο μία μοναχή να εκτελεί εξορκισμό. Τη μαχητική πρωταγωνίστρια υποδύεται η όμορφη και ταλαντούχα Jacqueline Byers.

Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία:

Η μοναχή Αν (Jacqueline Byers) πιστεύει ότι το κάλεσμα της είναι να γίνει η πρώτη γυναίκα εξορκιστής… αλλά ποιος ή τι είναι αυτό που την καλεί; Η Αν αναζητά μία θέση στη σχολή εξορκισμού που άνοιξε ξανά η Καθολική Εκκλησία μετά την παγκόσμια αύξηση των δαιμονισμών.

IMG 9849

Μην ουρλιάζετε…ακόμα τουλάχιστον! H ταινία έρχεται στα σινεμά στις 27 Οκτωβρίου από την Tanweer.

Μέχρι τώρα αυτές οι σχολές εκπαίδευαν μόνο άντρες ιερείς, αλλά ο καθηγητής αναγνωρίζει το χάρισμα της και δέχεται να την εκπαιδεύσει. Στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον συμφοιτητή της πάτερ Ντάντε (Christian Navarro), η αδελφή Αν θα προσπαθήσει να σώσει την ψυχή ενός νεαρού κοριτσιού, που κατά τη γνώμη της έχει κυριευθεί από τον ίδιο δαίμονα που βασάνιζε τη μητέρα της πριν από χρόνια. Σύντομα, η Αν θα συνειδητοποιήσει ότι ο Διάβολος την έχει εκεί που ο ίδιος θέλει να βρίσκεται.

IMG 9846

Η προετοιμασία του make up ήταν πολύωρη για την πρωταγωνίστρια.

Ο Κρίστιαν Ναβάρο τον οποίο γνωρίσαμε από την σειρά 13 Reasons Why, ενσαρκώνει τον πάτερ Ντάντε, τον ιερέα που παρακολουθεί τα μαθήματα εξορκισμού, ο οποίος είναι ένας ανοιχτόμυαλος σύμμαχος της Αν με τα δικά του μυστικά. «Ήθελα να δημιουργήσω έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα» λέει ο Ναβάρο. «Οπότε έκανα έρευνα σε ντοκιμαντέρ και ταινίες με εξορκισμούς. Ο χαρακτήρας προέρχεται από μία βίαιη ζωή και στράφηκε σε μία ζωή αφοσιωμένη στον Χριστό. Με συνεπήρε η διαδρομή του από τις συμμορίες στην ιεροσύνη».

Για τον Ναβάρο, οι ριψοκίνδυνες επιλογές που κάνει ο χαρακτήρας είναι και οι μόνες που θα μπορούσε να κάνει. «Είναι πολύ πιστός» λέει ο Ναβάρο. «Πιστός στις ιδέες του και στην οικογένεια του, πιστός σε αυτό που θεωρεί σωστό, κάτι που καμιά φορά έρχεται σε αντίθεση με την εκκλησία ή το παρελθόν του στις συμμορίες. Στην αρχή της ταινίας, πρέπει να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει τη μοναχή και στην πορεία, θέλει να βοηθήσει την αδελφή Αν και να εξασφαλίσει ότι θα επιβιώσει. Όλη η ζωή του είναι αφιερωμένη να φροντίζει τις γυναίκες στη ζωή του, οπότε όταν εμφανίζεται μία δυνατή γυναίκα, αρπάζει την ευκαιρία να τη βοηθήσει και να την υποστηρίξει».

IMG 9843

Ο Christian Navarro εκπληκτικός στο ρόλο του ιερέα.

IMG 9845

IMG 9844

Ο σεναριογράφος Ρόμπερτ Ζάπια μιλώντας για την ταινία είοπε ότι η έρευνα του αποκάλυψε μία παράλογη αύξηση στους δαιμονισμούς. «Έχω πίστη στον θεό και ανατράφηκα ως Καθολικός, οπότε αυτά τα στοιχεία μου προκάλεσαν το ενδιαφέρον» λέει ο σεναριογράφος. Την ίδια στιγμή, σκέφτηκε έναν τρόπο να κάνει την ιστορία πιο σύγχρονη. «Μου άρεσε η ιδέα της καλόγριας που έχει χάρισμα και νιώθει ότι ο εξορκισμός είναι το κάλεσμα της. Η Αν είναι στο περιθώριο, αλλά νιώθει ότι μπορεί να εκτελέσει έναν εξορκισμό εξίσου καλά με οποιονδήποτε άντρα ιερέα παρακολουθεί την εκπαίδευση. Η Αν είναι ευάλωτη, εξαιτίας του παρελθόντος της, αλλά έχει θάρρος. Είναι αθώα, αλλά όχι αφελής. Είναι δυνατή, όμως κινδυνεύει».

ΦΩΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ Prey for the Devil Online Main Poster

Διαβάστε επίσης: