Από George Satsidis
20 Απριλίου, 2023 @ 10:52
IMG 1893

IMG 1894

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποθαρρυντικό από το να ξυπνάς μία μέρα γνωρίζοντας ότι ο κόσμος έχει έρθει πλέον αντιμέτωπος με την απόλυτη κλιματική καταστροφή.

Η σειρά Extrapolations στην Apple TV+ δείχνει ακριβώς αυτή την ζοφερή πραγματικότητα.

Δημιουργήθηκε από τον Scott Z. Burns, ο οποίος έγραψε στο παρελθόν το επίσης – προφητικό; -θρίλερ Contagion το 2011.

Η συγκλονιστική ιστορία που αφηγείται βασίζεται στις εμπειρίες που βιώνουν διάφοροι χαρακτήρες που ζουν σε έναν κόσμο που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Η θεαματική σειρά που έχει καθηλώσει ήδη εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, μας ωθεί να αναλογιστούμε ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα της εποχής μας:

Τι είναι αυτό θα συμβεί αν αποτύχουμε ως ανθρωπότητα να αποτρέψουμε μία επερχόμενη ολοκληρωτική οικολογική καταστροφή;

Όπως το Contagion, έτσι και το Extrapolations είναι χτισμένο γύρω από μία ομάδα ηρώων που προσπαθούν να ζήσουν ενώ τα πάντα καταρρέουν γύρω τους.

Μερικοί, όπως ο συμπονετικός Μάρσαλ Ζάκερ που υποδύεται ο Ντέιβιντ Ντιγκς, έχουν όνειρα και φιλοδοξίες ότι θα αλλάξουν για πάντα. Άλλοι, όπως ο σκληρός Κιτ Μπίλτον που ενσαρκώνει ο Κιθ Χάρινγκτον, επιδιώκουν να αποκομίσουν κέρδος από την κρίση. Στη συνέχεια, υπάρχουν πολλοί που απλώς προσπαθούν να περάσουν τη μέρα, σηκώνοντας το βάρος των αποφάσεων που ελήφθησαν χιλιάδες μίλια μακριά ή δεκαετίες νωρίτερα από άτομα που ως επί το πλείστον θα μπορούσαν να αλλάξουν την ιστορία. Η τεχνολογία αντιμετωπίζεται συνεχώς ως λύση, αλλά το σενάριο της σειράς θέτει πολλά ερωτήματα σχετικά με το αν αυτό θα είναι πράγματι η σωτηρία μας.

Το πρώτο επεισόδιο δείχνει πώς οι ηγέτες του κόσμου ουσιαστικά προσπαθούν για άλλη μια φορά να πάρουν σκληρές αποφάσεις , συνθηκολογώντας με την καταστροφή ως κάτι που θα συμβεί αργότερα και θα το αντιμετωπίσει κάποιος άλλος. Γρήγορα όμως τα πάντα ανατρέπονται και η καταστροφή έρχεται απροειδοποίητα με ασύλληπτες συνέπειες!

Στο star-cast περιλαμβάνονται οι Μέριλ Στριπ, Κιθ Χάρινγκτον, Έντουαρντ Νόρτον, Σιένα Μίλερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Μάθιου Ρις, Ντέιβιντ Σουίμερ, Χίδερ Γκράχαμ κ.ά.

IMG 1898

Διαβάστε επίσης: