O χορογράφος του Black Swan έφτιαξε το περπάτημα της άμμου

Από EW Staff
26 Οκτωβρίου, 2021 @ 13:44
DUNE Copyright: © 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. Photo Credit: Chiabella James Caption: (L-r) TIMOTHÉE CHALAMET as Paul Atreides and REBECCA FERGUSON as Lady Jessica Atreides in Warner Bros. Pictures and Legendary Pictures’ action adventure “DUNE,” a Warner Bros. Pictures release.

Ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve, πήρε στο δυναμικό του τον χορογράφο της ταινίας Black Swan, Benjamin Millepeid, για να σχεδιάσει έναν άρρυθμο τρόπο κίνησης ανάμεσα στους αμμόλοφους του πλανήτη Arrakis.

Η έρημος του Dune, είναι θανάσιμη. Σαν να μην ήταν αρκετά επικίνδυνοι ο καυτός ήλιος και οι ισχυροί άνεμοι του Arrakis, ο έρημος πλανήτης είναι γεμάτος με γιγαντιαίους αμμοσκώληκες. Τα συγκεκριμένα πλάσματα, βρίσκονται σε μια αέναη επιφυλακή για οποιονδήποτε ή οτιδήποτε ενοχλήσει το περιβάλλον τους και τίποτα δεν τα ελκύει περισσότερο από σταθερούς, ρυθμικούς ήχους. Ο μόνος τρόπος να αποφύγει κάποιος ξενόφερτος την οργή τους, είναι να κινηθεί χωρίς ρυθμό. 

Έτσι, δημιουργήθηκε το περπάτημα της άμμου – ο νευρικός, ασυνεπής ρυθμός που υιοθετούν στη βαθιά έρημο, ο Paul Atreides (Timothée Chalamet) και η μητέρα του Lady Jessica (Rebecca Ferguson). Η κίνηση περιγράφεται από τον συγγραφέα του Dune, Frank Herbert, στο πρωτότυπο μυθιστόρημα του 1965 ως: «βήμα… σύρσιμο… σύρσιμο…βήμα…βήμα… αναμονή… σύρσιμο…σύρσιμο…»

Για να μπορέσει λοιπόν να μεταφέρει στην οθόνη το λεγόμενο περπάτημα της άμμου, ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve, έφερε το βαρύ πυροβολικό: τον χορογράφο του Black Swan, Benjamin Millepied. 

«Είναι φίλος μου, οπότε είπα στον Benjamin, Χρειάζομαι κάποιον να σχεδιάσει έναν πολύ απλό τρόπο περπατήματος στην έρημο, που να μην ενοχλεί τίποτα και κανέναν» εξηγεί ο Villeneuve. «Είναι κάτι που βλέπουμε με μια γρήγορη ματιά στο Πρώτο Μέρος, αλλά είναι ένα πολύ όμορφο σχέδιο. Είναι ένας τρόπος να περπατάς στην έρημο, ο οποίος δεν δημιουργεί κάποιον ρυθμό, καθώς αν περπατήσεις με ρυθμό, θα έλξεις του αμμοσκώληκες. Έτσι, δημιουργήσαμε ένα περπάτημα που μιμείται την κίνηση της άμμου αι τον ήχο της ερήμου. Πρόκειται για μια ιδιοφυή ιδέα του Frank Herbert, που ήθελα να βεβαιωθώ πως θα αποτυπωθεί στην οθόνη»

Για τον Chalamet, το να μάθει το περπάτημα της άμμου, αποτέλεσε μία από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές του στο Dune. Συμφωνεί λοιπόν απόλυτα με τον Villeneuve, πως πρόκειται όντως για μια από τις σπουδαίες συλλήψεις του Frank Herbert. 

«Ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έπρεπε να φέρω εις πέρας» λέει ο Chalamet για την άρρυθμη κίνηση. «Την έμαθα καλά προκαταβολικά, καθώς είναι ευθύνη του Paul να την υποδείξει στην Jessica εκείνη τη στιγμή και επιπλέον, πρέπει να γίνεται ενστικτωδώς, σύμφωνα με τον τρόπο του Muad Dib. Ωστόσο, υπήρξε μια μεγάλη πρόκληση των φυσικών μου αντοχών, το να πρέπει να το κάνω ξανά και ξανά. Πιστεύω πως ήταν πολύ σημαντικό να αποτυπωθεί η εξάντληση των χαρακτήρων σε αυτές τις στιγμές, που σκαρφαλώνουν αυτές τις ψηλές χαράδρες ή κάνουν ένα διάλειμμα και κάθονται στο ψηλότερο σημείο της κορυφογραμμής. Ήταν αρκετά κουραστικό. Ωστόσο αυτή ήταν και η εξαιρετική σύλληψη του Frank Herbert, να μπορούν να κινούνται στο πιο τρομακτικό περιβάλλον, με μια φιγούρα με τεράστια σαγόνια να παραμονεύει από κάτω τους».

Αν θέλετε να “χορέψετε” το περπάτημα της άμμου, δείτε το παρακάτω γράφημα του Entertainment Weekly:

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

instafeed

Διαβάστε επίσης: