Το Entertainment Weekly φωτογραφίζει τις πρόβες αυτής της τόσο ιδιαίτερης παράστασης.

Από EW Staff
04 Δεκεμβρίου, 2021 @ 03:55
megaro 1

Φωτογράφηση: Εμμανουέλα Aντωνιάδου

Τα «Εμφύλια έπη» του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, το έργο του Φαίδωνα Χατζηαντωνίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη, παρουσιάζονται απόψε, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μία μόνο παράσταση. Το Entertainment Weekly φωτογράφησε τις πρόβες αυτής της τόσο ιδιαίτερης παράστασης, που εξερευνά τις σκοτεινές πλευρές της ιστορίας μας.

megaro 35
megaro 33

 “Ένας αδελφοκτόνος πόλεμος είναι ένα εξαιρετικά τραυματικό γεγονός στην συνείδηση του Έθνους. Αυτό που εγγράφεται στην μνήμη των επιγόνων με οδυνηρές συνέπειες. Δυστυχώς η ιστορία μας αποτυπώνει αδελφοκτόνες πληγές που δύσκολα επουλώνονται. Η ενασχόληση μέσα από το θέατρο με αυτές τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας, η ώθηση στον αναστοχασμό, περιέχει την ελπίδα της κάθαρσης”, δηλώνει στο EW o σκηνοθέτης Γιάννης Μαργαρίτης.

megaro 17

megaro 28
megaro 16

 Η αλαζονεία της εξουσίας και η προδοσία είναι οι συνδετικοί κρίκοι των τεσσάρων ενοτήτων από τις οποίες αποτελείται το έργο. Αυτά τα δύο μεγάλα θέματα αναδύονται μέσα από τα αφηγήματα τεσσάρων πρωταγωνιστών της ελληνικής ιστορίας: Ο αλαζών και νάρκισσος Αλκιβιάδης με φόντο τον Πελοποννησιακό Πόλεμο (5ος αι. π.Χ.), o πρίγκιπας Δημήτριος Παλαιολόγος, από τους πρωταγωνιστές του εμφυλίου των Παλαιολόγων στην Πελοπόννησο (15ος αιώνας), ο οπλαρχηγός Οδυσσέας Ανδρούτσος με φόντο τον εμφύλιο κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τέλος ο ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης, πρωταγωνιστής του εμφυλίου της δεκαετίας του 1940, αποτελούν τα βασικά πρόσωπα. Διαφορετική ιστορική αφετηρία, κοινό φόντο: ο εμφύλιος πόλεμος.

megaro 11
megaro 9
megaro 3
megaro 8

Με την Χρυσάνθη Δούζη
Σκηνοθεσία, φωτισμοί | Γιάννης Μαργαρίτης
Μουσική | Δημήτρης Οικονομάκης
Επιμέλεια σκηνικού και κοστουμιών | Ελένη Μανωλοπούλου
Βίντεο | Χρυσούλα Κοροβέση – Μάριος Γαμπιεράκης
Μουσικός επί σκηνής | Δημήτρης Μπακέας

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

instafeed

Διαβάστε επίσης: