Το κοινό τί γνώμη έχει για τους "Eternals";

Από EW Staff
05 Νοεμβρίου, 2021 @ 17:15

Το ευρύ κοινό δεν έχει ακόμη δει τους “Eternals” της Chloé Zhao, την τελευταία ταινία της Marvel Studios, η οποία κυκλοφορεί ήδη στις ελληνικές αίθουσες από χτες, αλλά οι ανάμεικτες εντυπώσεις των κριτικών κινηματογράφου απ’ όλο τον κόσμο για την ταινία την κατέστησαν στην ταινία με τη χαμηλότερη βαθμολογία από οποιαδήποτε άλλη από το σύμπαν της Marvel, μέχρι σήμερα.

Το “Eternals” βρίσκεται, για την ώρα, στο Rotten Tomatoes με βαθμολογία 49% (!) τη στιγμή της δημοσίευσης αυτής και η βαθμολογία όσο πάει και μειώνεται. Εξακολουθεί να έχει “φρέσκια” βαθμολογία στο σύνολο των κριτικών, αλλά είναι χαμηλότερη ακόμη και από εκείνη του “Thor: The Dark World”, η οποία ήταν η αμέσως προηγούμενη ταινία Marvel με τη χαμηλότερη βαθμολογία (66%).

Για να είμαστε σαφείς, αυτή η βαθμολογία προκύπτει από τους κριτικούς. Θα πρέπει να δούμε αν οι βαθμολογίες του κοινού είναι της ίδιας άποψης με αυτής των κριτικών από τη στιγμή που οι “Eternals” κυκλοφορήσουν ευρέως στον κόσμο. 

(L-R): Karun (Harish Patel), Kingo (Kumail Nanjiani), Sprite (Lia McHugh), Sersi (Gemma Chan), Ikaris (Richard Madden), Thena (Angelina Jolie), Gilgamesh (Don Lee) in Marvel Studios’ ETERNALS. Photo courtesy of Marvel Studios. ©Marvel Studios 2021. All Rights Reserved.

Διαβάστε την κριτική της Leah Greenblatt του EW

Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν κριτικοί στο Rotten Tomatoes που επαίνεσαν τους “Eternals” για την “λεπτομερή ανάλυση των χαρακτήρων της από την Zhao”, για τις “άρτιες δεξιότητες σκηνοθεσίας της ταινίας” και “για τη δημιουργία ενός κόσμου με ένα ηθικό δίλημμα στο κέντρο του”. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν εντυπωσιάστηκαν. 

Κάποιοι έγραψαν πώς οι ευαισθησίες του ανεξάρτητου σινεμά που εκπροσωπεί η Zhao “δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές μιας blockbuster υπερπαραγωγής”, πως υπάρχει “έλλειψη στυλ που τονίζεται περαιτέρω από την άρνηση της ταινίας να το κάνει” και πως επικρατεί “ένα χάος”

Το καστ περιλαμβάνει τους Gemma Chan, Richard Madden, Angelina Jolie, Salma Hayek, Don Lee, Kumail Nanjiani, Barry Keoghan, Brian Tyree Henry, Lauren Ridloff, Lia McHugh και Kit Harington.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: