Ο διάσημος κιθαρίστας δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εμφανιστεί σε σκηνή που θα υπάρχει κοινό με διακρίσεις.

Από EW Staff
22 Ιουλίου, 2021 @ 13:17

Ο Eric Clapton δήλωσε πως δεν θα εμφανιστεί σε χώρους συναυλιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, που απαιτούν από τους επισκέπτες, βεβαίωση εμβολιασμού για την είσοδό τους.

Ο διάσημος κιθαρίστας που εξέφρασε από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, κυκλοφόρησε μία δήλωση, λίγο μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Boris Johnson να παρέχουν οι πολίτες βεβαίωση εμβολιασμού, σε τοποθεσίες που συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος.  

Ο Clapton δήλωσε: «Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, νιώθω την τιμή να κάνω μια δική μου ανακοίνωση: Θα ήθελα να πω ότι δεν θα παίξω σε καμία σκηνή όπου υπάρχει ένα κοινό με διακρίσεις. Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για να παρευρεθούν όλοι οι άνθρωποι, διατηρώ το δικαίωμα να ακυρώσω την παράσταση».

Ο κιθαρίστας πρόσφατα υπαινίχθηκε ότι σκέφτηκε να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο εξ ολοκλήρου, λόγω των περιορισμών της πανδημίας: «Σκέφτηκα έντονα να απομακρύνω την οικογένειά μου από την Αγγλία», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του, τον περασμένο μήνα.

Ο Clapton είχε επίσης σχολιάσει κάποιες σοβαρές παρενέργειες που αντιμετώπισε μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca, λέγοντας: «Τα χέρια και τα πόδια μου ήταν παγωμένα, μουδιασμένα και σχεδόν άχρηστα για δύο εβδομάδες. Φοβόμουν ότι δεν θα έπαιζα ποτέ ξανά. Υποφέρω με περιφερική νευροπάθεια και δεν έπρεπε ποτέ να πλησιάσω τη βελόνα».

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία, οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, δεν ήταν λίγοι οι θαυμαστές και μη του Clapton, που δήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις του.

Διαβάστε επίσης: