Από George Satsidis
24 Μαρτίου, 2023 @ 07:26
Killers of the Flower Moon Photo 0101

Αφού μας έφερε το The Irishman στο Netflix, ο κoρυφαίος σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κυκλοφορίας του επερχόμενου θρίλερ εποχής Killers of the Flower Moon το οποίο θα προβληθεί στην Apple TV.

Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν. Η Apple έχει πιστωθεί ως το δημιουργικό στούντιο και επωπίστηκε το κόστος, ενώ η Paramount θα το διανείμει.

Σύμφωνα με μια έγκυρη πηγή ο προϋπολογισμός της ταινίας έφτασε στα 225 εκατομμύρια δολάρια.

Το Killers of the Flower Moon αφηγείται την πραγματική ιστορία της συνωμοσίας λευκών Αμερικανών για τη δολοφονία σχεδόν εξήντα μελών της Ινδιάνικης φυλής Osage από το 1921 έως το 1925.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, η ινδιάνικη φυλή Osage της Οκλαχόμα έλαβε το δικαίωμα να επωφεληθεί από το τεράστιο κοιτάσματα πετρελαίου που ανακαλύφθηκαν στη γη που της ανήκε.

Τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που θα απέφεραν τα κοιτάσματα θα σήμαιναν ότι το έθνος των Osage θα ήταν ένα από τα πλουσιότερα στον κόσμο. Ο πλούτος που κρυβόταν στη γη τους έκανε την τότε ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρκετά νευρική ώστε να διορίσει λευκούς κηδεμόνες για να «βοηθήσουν» στην οικονομική διαχείριση ενώ προκάλεσε δολοφονικό φθόνο μεταξύ άλλων κοινοτήτων που δεν είχαν την τύχη να γίνουν τόσο πλούσιες. Όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα οδήγησαν σύντομα σε βία, όταν το σώμα μιας πλούσιας γυναίκας της φυλής των Osage βρέθηκε στο δάσος.

Killers of the Flower Moon Photo 0101 1

Μέχρι το 1925, τουλάχιστον εξήντα πλούσια μέλη της φυλής Osage είχαν πεθάνει. Το FBI ενεπλάκη στην έρευνα της οποίας ηγήθηκε ο πράκτορας Tom White, ο οποίος αποκάλυψε μία απίθανη συνομωσία από τον τοπικό κτηνοτρόφο Γουίλιαμ Χέιλ για να αποκτήσει τον έλεγχο του πετρελαίου της φυλής των Osage. Ο Χέιλ είχε πείσει ακόμη και τον ανιψιό του Έρνεστ Μπούρχαρτ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) να παντρευτεί τη Μόλι Κάιλ, μια ιθαγενή Osage ώστε να βελτιώσει την διεκδίκησή του σε κομμάτια γης.

Αυτή η συγκλονιστική ιστορία ρατσισμού, δολοφονιών, προδοσίας και απληστίας έγινε μια σκληρή γεμάτη σασπένς ταινία σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε με τον μοναδικό Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

H ταινία έρχεται στην Apple TV τον Μάιο του 2023!

Διαβάστε επίσης: