Όσοι αγαπήσατε το “Pretty Little Liars”, το “Gossip Girl”, αλλά και το θρυλικό “Breakfast Club”, θα το λατρέψετε.

Από EW Staff
28 Μαρτίου, 2022 @ 14:00
one of us is lying

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ, Karen M. McManus, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Όσοι αγαπήσατε το “Pretty Little Liars”, το “Gossip Girl”, αλλά και το θρυλικό “Breakfast Club”, θα το λατρέψετε! Κι όσοι ανήκετε στο ήδη φανατικό κοινό της νέας σειράς μυστηρίου του Netflix “ One of Us is Lying”, ήρθε η ώρα να διαβάσεται (σε μετάφραση, στα ελληνικά, Ελπίδας Μάντη) το ομώνυμο μυθιστόρημα στο οποίο βασίζεται.

Έξυπνο, απρόβλεπτο, ακαταμάχητο, το best seller που χαρακτηρίστηκε “με διαφορά το καλύτερο ψυχολογικό θρίλερ της χρονιάς” (Entertainment Weekly) ξεκινά με πέντε μαθητές που μπαίνουν τιμωρία. Η Μπρόνγουιν ελπίζει να μπει στο Yale, όπως και όλη η οικογένειά της, και δε φαίνεται ότι θα μπορούσε ποτέ να παραβεί τους κανόνες… O Κούπερ είναι το “χρυσό αγόρι”, που όμως ξέρει τι του γίνεται μόνο όταν πρωταγωνιστεί στο γήπεδο του μπέιζμπολ… Ο Νέιτ είναι το κακό παιδί της παρέας, που διακινεί ναρκωτικά όχι και τόσο… προσεκτικά και που εύκολα (;) θα μπορούσε να φτάσει στο έγκλημα… Η Άντι είναι “η βασίλισσα του χορού” που θέλει, με νύχια και με δόντια, να μη χάσει την τέλεια ζωή της… Και, τέλος, στο περιθώριο είναι ο φοβικός Σάιμον, ο δημιουργός της κουτσομπολίστικης, διαδικτυακής εφαρμογής για το Λύκειο Μπέιβιου, που δε θα μιλήσει ποτέ ξανά για κανέναν τους… Γιατί, από αυτήν την τιμωρία, θα βγουν ζωντανοί μόνο τέσσερις!


Ήταν το αλλεργικό σοκ που οδήγησε στο θάνατο του Σάιμον τυχαίο; Ήταν η αιτία τα μυστικά που συνεχώς αποκάλυπτε στο blog “About That”, αλλάζοντας ριζικά την καθημερινότητα των συμμαθητών του; Κι είναι ικανός κάποιος από τους υπόλοιπους να τον σκότωσε, προκειμένου να προστατέψει την κρυφή ζωή του;
Η απάντηση δεν είναι καθόλου εμφανής και οι διαρκείς ανατροπές είναι αυτές που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον, μέχρι να βρεθεί -δύσκολα!- ο πραγματικός ένοχος. Κι ενώ πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα (από τα πέντε, που συνολικά έχει εκδώσει) της Αμερικανίδας ΜακΜάνους, “διαβάζεται μονορούφι”, όπως χαρακτηριστικά έγραψε η “Guardian”.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: