Κυκλοφορεί από σήμερα στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από EW Staff
14 Οκτωβρίου, 2021 @ 13:15

“Το 1974 ήμουν 13 ετών. Ένιωθα ότι ζούσα κι εγώ, όπως όλοι οι Έλληνες, κάτι σημαντικό που θα μας σφράγιζε για πολλές γενιές. Θυμάμαι ακόμη τη μακριά ουρά επιταγμένων βυτιοφόρων στη Νέα Ερυθραία ή τα ράντσα που είχαν τοποθετηθεί στον κήπο ενός ξενοδοχείου στην Κηφισιά, για να μεταφερθούν τυχόν τραυματίες. Θυμάμαι ακόμη να ανεβαίνουμε με τον πατέρα μου την εθνική οδό και να αναρωτιέται αν θα συναντούσαμε τα περίφημα τανκς του στρατηγού Ιωάννη Ντάβου, που θα έδιωχναν τη Χούντα, σύμφωνα με τις φήμες που είχαν κατακλύσει την πόλη. Όλα αυτά, μαζί με τις σκηνές της πρώτης νύχτας της Μεταπολίτευσης, με τα πλήθη να πανηγυρίζουν ξέφρενα στους δρόμους, καρφώθηκαν στο μυαλό μου και μαζί ίσως και η περιέργεια να μάθω τι ακριβώς συνέβαινε εκείνες τις ώρες και μέρες”.

Είκοσι πέντε χρόνια έρευνας χρειάστηκαν για να συγκεντρωθεί το αδημοσίευτο και σπάνιο υλικό για την Επταετία, την “παγίδα” της Κύπρου, τα πετρέλαιο στο Αιγαίο και ό,τι καθόρισε την ιστορική πορεία της χώρας μας. Περιέχει μαρτυρίες πολλών πρωταγωνιστών και επικεντρώνεται στον ρόλο των αμερικανικών υπηρεσιών, καθώς είναι γνωστό ότι, ο Αλέξης Παπαχελάς, ενδιαφέρεται πολύ για την ιστορική έρευνα.

Ο ίδιος, γεννημένος στην Αθήνα το 1961, έχει σπουδάσει Οικονομικά και Ιστορία στο Κολλέγιο Bard και Διεθνείς Σχέσεις και Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Columbia, στη Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία ως ανταποκριτής της Αυγής στις ΗΠΑ, το 1983, και στη συνέχεια εργάστηκε για την Καθημερινή, το Βήμα και το MEGA. Από το 2007, είναι διευθυντής της Καθημερινής και σχολιαστής στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: