Η Lily Collins και ο δημιουργός της σειράς Darren Star μιλούν στο EW, για τα ερωτικά τρίγωνα,τις τάσεις φυγής και για όσους αγαπούν να μισούν την Emily in Paris.

Από EW Staff
16 Νοεμβρίου, 2021 @ 15:29
Emily in Paris. Lily Collins as Emily in episode 203 of Emily in Paris. Cr. Stéphanie Branchu/Netflix © 2021

Για αρχή, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Η Emily Cooper, η ευχάριστη ενζενύ που πρωταγωνιστεί στην ρομαντική κομεντί του Netflix, Emily in Paris, είναι επίτηδες λίγο ενοχλητική. Συνεπώς αν απηύδησες σε στιγμές με την γλυκανάλατη συμπεριφορά της, αυτό ήταν ζητούμενο. Τουλάχιστον, σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς Darren Star, η Emily είναι επιτηδευμένα ενοχλητικός χαρακτήρας.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Σικάγο, η Lily Collins, στην πρώτη σεζόν, μετακομίζει στην Πόλη του Φωτός για τη θέση της jr. Marketing Executive. Πηγαίνοντας εκεί, αποδεικνύει την αμερικανική ανικανότητα της να προσαρμοστεί σε μια άλλη κουλτούρα. «Μπορώ να καταλάβω γιατί το κοινό εκνευριζόταν με τη συμπεριφορά της», είπε ο Star. «Αυτό αποτελεί ωστόσο κομμάτι της προσαρμογής της και σε αυτό βασίζεται και η ένταση της σειράς». Ακόμα και η Collins ήθελε να ταρακουνήσει τον εαυτό της σε στιγμές κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν – αυτή ήταν άλλωστε και η πρόθεση των δημιουργών καθόλη τη διάρκεια της. «Έχουμε γνώση του γεγονότος, το ίδιο και η Emily. Εκείνη μάλιστα είναι το πρώτο άτομο που κοροϊδεύει τον χαρακτήρα της.

Emily in Paris. (L to R) Bruno Gouery as Luc, Lily Collins as Emily, Philippine Leroy-Beaulieu as Sylvie Grateau in episode 205 of Emily in Paris. Cr. Stéphanie Branchu/Netflix © 2021

Παρόλα αυτά, η Emily ήταν εκείνη που γελούσε πάντα τελευταία. Σύμφωνα με το Netflix, 58εκ. σπίτια, παρακολούθησαν τις περιπέτειες της μόνο τον μήνα ύστερα από την πρεμιέρα του Οκτωβρίου ’20, καθιστώντας την, την πιο δημοφιλή κωμική σειρά της χρονιάς. Τι είχε άραγε αυτό το show, με ηρωίδα ένα κορίτσι έξω από τα νερά του, για να γίνει τόσο ακαταμάχητο; Οι τάσεις φυγής της για αρχή. Η χρονική στιγμή επίσης. Μην ξεχναμε πως έκανε πρεμιέρα έξι μήνες μετά το πρώτο lockdown εξαιτίας του COVID – μια μελαγχολική περίοδο που η μεγαλύτερη διαδρομή που διανύαμε ήταν από τον καναπέ στο ψυγείο. Η Emily σε μια τέτοια περίοδο, μας έδειξε πλακόστρωτα δρομάκια, γραφικά cafés και όμορφους ανθρώπους ντυμένους με υπέροχα σύνολα. «Κάποιος μου είπε πως τους θύμισε πώς είναι να περνάς όμορφα» εξομολογήθηκε η Collins.

Με την viral επιτυχία που σημείωσε η σειρά του Netflix, ήταν αναμενόμενο να δοθεί το πράσινο φως για δεύτερη σεζόν, η οποία συνεχίζεται ακριβώς εκεί που τελείωσε η σεζόν 1 – η Emily κοιμάται με τον Gabriel (Lucas Bravo), του οποίου τα πλάνα να φύγει από το Παρίσι αλλάζουν λεπτά πριν το φινάλε. Πρόσθεσε στην εξίσωσή την πρώην του Gabriel (και τωρινή φίλη της Emily), την Camille (Camille Razat), η οποία ακόμα ελπίζει για ρομαντική επανασύνδεση και η κατάσταση περιπλέκεται κι άλλο. Η Emily ξετυλίγει το κουβάρι της προηγούμενης βραδιάς και παλεύει με το ερωτικό τρίγωνο στο οποίο βρέθηκε άθελα της. «Βρίσκεται σε μια άβολη κατάσταση και καλείται να κάνει το καλύτερο δυνατό» λέει η Collins. «Η ζωή της είναι ένα απόλυτο χάος» προσθέτει ο Star. «Δεν νομίζω πως είναι άνθρωπος που βρέθηκε ποτέ στο παρελθόν σε τέτοιου είδους μπερδεμένη σχέση. Και όσο περισσότερο προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση, τόσο περισσότερο φεύγει εκτός ελέγχου».

Δεν θα περιτριγυρίζονται όλα γύρω από την Emily ωστόσο. «Θέλαμε όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες της σειράς να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο, οπότε εντάξαμε εξαιρετικούς ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν νέους χαρακτήρες. Ένα φρέσκο πρόσωπο είναι ο Jeremy O. Harris (Slave Play), στο ρόλο ενός εκκεντρικού σχεδιαστή μόδας που εισβάλει στο επεισόδιο 2 και πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή εμφάνιση και στο τέλος της σεζόν. Έπειτα είναι η Lucien Laviscount (Katy KeeneScream Queens) που αναλαμβάνει τον ρόλο του Alfie, ενός βρετανού που οι προσπάθειες του να περιφρονήσει την γαλλική κουλτούρα, κάνουν την Emily να μοιάζει με μια άλλη Julia Child. «Επειδή η ίδια εξυμνεί το Παρίσι και προσπαθεί να ενστερνιστεί τον τρόπο ζωής, γίνεται ουσιαστικά τα μάτια και τα αυτιά (του Alfie), σε μια πόλη που κάποτε εκείνη ήταν η ξένη» εξηγεί η Collins. «Έχει ακόμα πολλά να κάνει, αλλά θέλαμε πραγματικά να τονίσουμε πως αποτελεί περισσότερο κομμάτι του περιβάλλοντος πια αντί να προσπαθεί να εναντιωθεί σε αυτό». Στο μεταξύ, η σπιρτόζα καλύτερη της φίλη, Mindy, επιχειρεί να ασχοληθεί αποκλειστικά με την τραγουδιστική της καριέρα.

Emily in Paris. (L to R) Lucien Laviscount as Alfie, Lily Collins as Emily in episode 205 of Emily in Paris. Cr. Carole Bethuel/Netflix © 2021

Ο δημιουργός της σειράς εξηγεί πως δεν έλαβε καθόλου υπόψιν του τους haters της σειράς όταν αποφάσισε να επιστρέψει στη συγγραφή του σεναρίου. «Θα ήταν σαν να γράφω για ένα στοχευμένο κοινό και με αυτόν τον τρόπο δεν πετυχαίνει ποτέ τίποτα» δηλώνει. Ωστόσο, στη δεύτερη σεζόν έλαβε υπόψιν του μια συγκεκριμένη κριτική. Γιατί οι Γάλλοι μιλούν Αγγλικά ακόμα και όταν η Emily δεν βρίσκεται μπροστα τους; Καθώς η κομεντί προοριζόταν αρχικά για το Paramount Network και όχι για μια διεθνή πλατφόρμα, η πρώτη σεζόν παρέλειψε τις σκηνές που θα μιλούσαν όλοι γαλλικά και θα υπήρχε χρήση υπότιτλων. «Σε αυτή τη σεζόν, επικεντρωνόμαστε πολύ περισσότερο στους Γάλλους χαρακτήρες μας και όταν η Emily δεν είναι τριγύρω, εκείνοι μιλούν Γαλλικά» εξηγεί ο Star. «Μου αρέσει ότι το κοινό απολαμβάνει ξένες σειρές με υπότιτλους. Δεν τους ενοχλεί καθόλου. Αντιθέτως, προτιμούν οι χαρακτήρες να μιλούν τη δική τους γλώσσα, όπως θα γινόταν και στην πραγματικότητα. Είναι πιο αυθεντικό».

Έχοντας αυτό κατά νου, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: το tweet του Netflix, που έλεγε πως οι πρώτες και οι τελευταίες λέξεις του τίτλου της σειράς θα πρέπει να κάνουν ρίμα (σαν να λέμε “Emily in Paree“) δεν ήταν ιδέα του Star. Ο ίδιος μάλιστα λέει «Δεν έχω κανένα θέμα με όσους προτιμούν να το προφέρουν έτσι, απλά για ‘μένα είναι “Emily in Paris¨. Με άλλα λόγια, πείτε το όπως θέλετε, δεν τον πειράζει καθόλου – αρκεί να βλέπετε τη σειρά!

Η σεζόν 2 του Emily in Paris θα είναι διαθέσιμη στο Netflix στις 22 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: