Από εμάς είναι όχι, κυρίως γιατί πιστεύουμε ότι η τσιχλόφουσκα μέσα στην οποία ζει η Εmily/νεότερη Carrie έχει σπάσει πια.

Από EW Staff
22 Δεκεμβρίου, 2021 @ 18:50
Emily in Paris 5

Το Εmily in Paris που κυκλοφόρησε εν μέσω lockdowns πέρσι, επιστρέφει σήμερα με μια δεύτερη σεζόν στο Netflix. Η Emily παραμένει στο Παρίσι και αφοσιώνεται στη δουλειά, ξεκινά μαθήματα γαλλικών και εκεί γνωρίζει ένα νέο, μυστηριώδη συμμαθητή της.

Η σειρά που δίχασε κοινό και κριτικούς, με τους λίγο εκνευριστικούς χαρακτήρες και την αναπαραγωγή αρκετών κλισέ προσέλκυσε περίπου 58 εκατομμύρια θεατές. Ως μία σύγχρονη εκδοχή του Sex and the City, έχοντας στο δυναμικό τους και οι δύο σειρές τον ίδιο σεναριογράφο αλλά και την στυλίστρια Patricia Field, το Emily in Paris είναι η σειρά που είναι προτιμότερο να αφήνεις τις εικόνες να σου μιλήσουν παρά να ακούς τους διαλόγους των πρωταγωνιστών.

 Αρχικά, το Εmily in Paris δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία κλασσική αμερικάνικη ρομαντική κομεντί. Από την πλόκη, τους διαλόγους, την αισθητική και την σκηνοθεσία καταλαβαίνεις γρήγορα πως είναι κάτι που έχεις ξαναδεί και όχι μόνο μία φορά. Η Emily αναπαράγει το πρότυπο της γυναίκας που τα προλαβαίνει όλα, πάει για τρέξιμο το πρωί, δουλεύει σε εταιρεία μάρκετινγκ και είναι μάλιστα ιδιαίτερα πετυχημένη αφού πριν τα τριάντα καταφέρνει να πάρει προαγωγή. Και μετά, το βράδυ αψεγάδιαστη και χωρίς ίχνος κούρασης πηγαίνει για ποτό με το αγόρι της.

Στη συνέχεια, μετακομίζει στην Γαλλία και εκεί οι σεναριογράφοι αποφάσισαν πως κάθε σκηνή πρέπει να είναι η αναπαραγωγή ενός “αμερικανός τουρίστας” κλισέ. Η Emily μπερδεύεται με την αρίθμηση των ορόφων, γιατί στην Αμερική μετράνε σαν πρώτο το ισόγειο, και δεν θα το πιστέψετε αλλά έτσι γνωρίζει τον καινούριο της έρωτα, όταν προσπαθεί να ανοίξει αντί για την πόρτα της την πόρτα του από κάτω ορόφου. Επιπλέον, στο νέο της γραφείο την αντιμετωπίζουν εχθρικά όταν αντιλαμβάνονται πως δεν ξέρει την γλώσσα, γιατί όλοι ξέρουμε πως αν δεν μιλάς γαλλικά οι Γάλλοι δεν δέχονται να σου μιλήσουν (!)

Και κάπως έτσι αντιμετωπίζοντας first world problems που λύνονται συνήθως στο ίδιο επεισόδιο η Emily κάνει ανενόχλητη τις βόλτες της στο Παρίσι -που ακόμα και αυτό μάλλον αδικείται στη συγκεκριμένη σειρά, και φαίνεται να μην έχει καμία αίσθηση της πραγματικότητας- ενώ αλλάζει συνεχώς εντυπωσιακά συνολάκια και αξεσουάρ.

Τα τελευταία είναι ίσως ο μόνος λόγος να δει κανείς τη συνέχεια του Emily In Paris, ε και λίγο πατριωτικά αφού θα φοράει και μερικά σύνολα του Έλληνα σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια.

Κατά τα άλλα από εμάς είναι όχι, κυρίως γιατί πιστεύουμε ότι η τσιχλόφουσκα μέσα στην οποία ζει η Εmily/νεότερη Carrie έχει σπάσει πια. 20 χρόνια αργότερα γυναικεία πρότυπα σαν την Carrie Bradsaw του Sex and the City θα έπρεπε να έχουν πλέον εκλείψει και από την τηλεόραση, τέλειες, ανέμελες, επιτηδευμένα ενοχλητικές, να χρωστάνε στις πιστωτικές και να αγοράζουν παπούτσια, αφού δεν αφορούν πλέον καμμιά γυναίκα.

20 χρόνια μετά το Sex and the City, ο κόσμος δεν είναι ο ίδιος, και οι γυναίκες έχουν αλλάξει, προς το πολύ καλύτερο.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: