Η αξία των κλεμμένων αντικειμένων εκτιμάται σε 200.000 δολάρια.

Από EW Staff
25 Φεβρουαρίου, 2022 @ 14:47
TheCrown1


Έκλεψαν περισσότερα από 200 αντίκες από το πλατό του The Crown, της σειράς του Netflix για τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Η Antiques Trade Gazette ανέφερε για πρώτη φορά ότι τα αντικείμενα αφαιρέθηκαν από ένα πάρκινγκ φορτηγών στο Mexborough, κοντά στο Rotherham στο νότιο Yorkshire, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ σε κοντινή απόσταση γίνονταν γυρίσματα. Η κλοπή καταγγέλθηκε στην αστυνομία του South Yorkshire και υπάρχει ελπίδα ότι κάποια από τα σκηνικά μπορούν να ανακτηθούν.

Τα κλεμμένα αντικείμενα περιλαμβάνουν ένα αντίγραφο του αυγού της αυτοκρατορικής άμαξας της στέψης του 1897 από την Fabergé, δώδεκα σετ ασημένιων καντηλιών και επτά χρυσά καντήλια, ένα εκκρεμές ρολόι σε στιλ Γουλιέλμου IV και ένα σετ ασημένιων μαχαιροπήρουνων δέκα τεμαχίων. Η αξία των κλεμμένων αντικειμένων εκτιμάται σε 200.000 δολάρια.

“Τα αντικείμενα που εκλάπησαν δεν είναι απαραίτητα στην καλύτερη κατάσταση και επομένως έχουν περιορισμένη αξία για μεταπώληση”, δήλωσε στην Gazette η Alison Harvey, σκηνογράφος του The Crown. “Ωστόσο, είναι πολύτιμα ως κομμάτια για την κινηματογραφική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου”.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι αντίκες έχουν κλαπεί και ελπίζουμε ότι θα βρεθούν και θα επιστραφούν με ασφάλεια” δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix στο EW σε δήλωσή του. “Θα αντικατασταθούν, και δεν πρόκειται να καθυστερήσουν τα γυρίσματα”.

Στην επερχόμενη πέμπτη σεζόν του The Crown θα πρωταγωνιστούν η Imelda Staunton ως βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ο Dominic West ως πρίγκιπας Κάρολος και η Elizabeth Debicki ως πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: