Ο Vittorio Pietra είναι ο άνθρωπος πίσω από σπουδαίες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου και σπουδαίων σήριαλ.

Από EW Staff
30 Δεκεμβρίου, 2021 @ 16:13
vittorio pietra2

Πέθανε χθες ο σπουδαίος Vittorio Pietra, ιταλός στην καταγωγή και ιδρυτής της Stefi Productions. Η STEFI Productions ιδρύθηκε από τον Vittorio Pietra και τον Βασίλη Κατσούφη το 1971.

Έκτοτε εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής στην Ελλάδα με ενεργή παρουσία στην Ελληνική και διεθνή αγορά, με παραγωγές για κάθε τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής, όπως τηλεοπτικές διαφημιστικές παραγωγές, τηλεοπτικά προγράμματα, βίντεο κλιπς, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ.

Ο Vittorio Pietra ήταν ο άνθρωπος πίσω από την παραγωγή σπουδαίων στιγμών του ελληνικού κινηματογράφου και πρωτοστάτησε στη γέννηση του νέου ελληνικού κινηματογράφου αλλά και της ελληνικής διαφήμισης και της σπουδαίων σίριαλ. Σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ Corpus.

O Κώστας Φέρρης γράφει αποχαιρετώντας τον: ”Ο φίλος, ο αδερφός, ο συνεργάτης, ο Άνθρωπος. Το καλύτερο “παιδί” στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου. Από το 1972 που τον γνώρισα, ίσαμε προχθές που επικοινωνήσαμε. Σχεδόν 50 χρόνια. Λίγο πριν φύγει το καταραμένο 2021, πρόλαβε και μας πήρε τον άνθρωπό μας. Καλό σου ταξίδι, Βίτο μου, θα σε μελετάμε πάντα. Τα πιό θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, φυσικά και κυρίως την Αννούλα. 1973, η Χούντα προσφέρει 10.000.000 δρ. στον Βιττόριο για να κάνει 10 σποτάκια υπέρ του ΝΑΙ, στο δημοψήφισμα. Καλεί σε σύσκεψη τους συνεργάτες του στη STEFI. Βρεττάκος, Νικολαϊδης, Παναγιωτόπουλος, Πανουσόπουλος, Φέρρης. Aπαρτία. Μας λέει την είδηση. Η απάντησή μας είναι ομόφωνη. “Εμείς δε μπορούμε να το κάνουμε, αλλά εσύ δεν είσαι Έλληνας, και δεν έχεις καμιάν υποχρέωση να κάνεις αντίσταση στην Ελλάδα. Δέξου την πρόταση, και θα σου βρούμε σκηνοθέτες.” Ο Βιττόριο πιάνει τα γέλια. “Το ήξερα, γι αυτό και το απέρριψα ήδη! Και ποιός σας είπε πως δεν είμαι Έλληνας;” Κάποιους μήνες μετά, η ΣΤΕΦΙ στην Αλεξάνδρου Σούτσου μετατρέπεται σε γιάφκα και ορμητήριο για τις κάμερες, που κάνουν γυρίσματα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.”

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: