Φτωχότερο από σήμερα το ελληνικό θέατρο.

Από EW Staff
22 Ιουλίου, 2021 @ 17:00

Από σήμερα το ελληνικό θέατρο θα είναι πιο φτωχό, αφού η κορυφαία ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου, έφυγε από τη ζωή στα 81 της χρόνια, μετά από έμφραγμα. 

Γεννημένη στην Αθήνα το 1940, η Μάγια Λυμπεροπούλου σπούδασε νομική αλλά παράλληλα φοίτησε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, αφού η μεγάλη της αγάπη ήταν πάντα το θέατρο κι ας μη συμφωνούσαν οι γονείς της. Όπως είχε δηλώσει: «Ήταν τέτοια η εποχή, που ήταν τερατώδες να δηλώσεις στο σπίτι σου ότι θα γίνεις ηθοποιός. Όταν αργότερα έλεγαν συγχαρητήρια στη μητέρα μου για τις παραστάσεις μου, εκείνη τους έλεγε: «Εμείς δεν το θέλαμε καθόλου. Ο κύριος Κουν επέμενε».

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, συνεργάστηκε με τον Κουν μέχρι το 1970 κι έναν χρόνο αργότερα μετακόμισε στη Γαλλία για να εργαστεί ως ηθοποιός, σπουδάζοντας και κινηματογράφο.

Η επιστροφή της στην Ελλάδα ήταν καθοριστική για την καριέρα της και συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, ενώ είχε διατελέσει και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.

Κάθε ρόλος της απαιτητικός και δύσκολος, μα κάθε φορά η ερμηνεία της ήταν συγκλονιστική. Άγγελοι στην Αμερική (2010), Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (2013), Ο θείος Βάνιας (2009), Η τριλογία του παραθερισμού (2011) και πολλές ακόμα παραστάσεις, όπου η Μάγια Λυμπεροπούλου χάρισε αξιοσημείωτες στιγμές και συναισθήματα στον κόσμο που είχε την τιμή να παρακολουθήσει από κοντά τη σπουδαία ηθοποιό.

Διαβάστε επίσης: