Πιθανότατα ο θάνατός της να οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Από EW Staff
15 Ιουλίου, 2021 @ 16:10

Σε ηλικία 109 ετών έφυγε από τη ζωή η Γαλλίδα ηθοποιός Renée Dorléac.

Τα παιδιά της γνωστοποίησαν την είδηση στο γαλλικό Le Figaro, χωρίς να αναφέρουν περαιτέρω πληροφορίες, όμως αν αναλογιστεί κανείς την ηλικία της, πιθανότατα ο θάνατός της να οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Η ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία μόλις 7 ετών με το καλλιτεχνικό όνομα Renée-Jeanne Simonot. Σε εκείνη χρωστούν την καριέρα τους επίσης σπουδαίες γυναίκες του κινηματογραφικού χώρου, όπως οι Judy Garland, Olivia de Havilland, Sylvia Sidney, Donna Reed και Esther Williams, καθώς εκείνη άνοιξε τον δρόμο για τις Γαλλίδες ηθοποιούς σε αμερικανικές παραγωγές.

Έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, την μικρή Daniele Clariond το 1936, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα ακολούθησε ο γάμος της με τον ηθοποιό Maurice Dorléac, με τον οποίο απέκτησε τρεις ακόμα κόρες από το 1942 εώς το 1946, την Françoise, την Deneuve και την Sylvie. Όλες τους ακολούθησαν τα βήματα της μητέρας τους και εισέβαλαν στον χώρο της υποκριτικής.

Οι κόρες της έγιναν η προτεραιότητά της και έτσι, λίγο μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, η Dorléac εγκαταλείπει την υποκριτική για να αφιερωθεί σε εκείνες. Δυστυχώς όμως, το 1967 ένα τραγικό συμβάν της χτύπησε την πόρτα. Η κόρη της, Françoise, χάνει τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Δύο χρόνια μετά, η άτυχη ηθοποιός χάνει και τον σύζυγό της.

Μετά από πολλά χρόνια δυστυχίας, η ηθοποιός βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και έχει γίνει σκιά του εαυτού της. Η κόρη της όμως, Deneuve, έχει εξελιχθεί σε μία από τις διασημότερες ηθοποιούς και είναι παγκοσμίως γνωστή.

Μάλιστα, σε μία συνέντευξή της για το περιοδικό M, αναφέρει για τη μητέρα της: “Ζει μόνη της στο σσπίτι, παίζει μπριτζ, φοράει γυαλιά, αλλά έχει εξαιρετική ακοή και φοβερή ακουστική μνήμη. Αναμφίβολα, είναι σε μία πολύ καλή κατάσταση, παρά τα γεράματα. Είναι μία γυναίκα από την οποία πήρα πολλή δύναμη. Αυτό δεν το καταλαβαίνεις, όταν είσαι παιδί. Το διαπιστώνεις με τον καιρό. Είναι μεγάλο επίτευγμα να μεγαλώνεις τέσσερα παιδιά. Ειδικότερα, όταν τα αφήνεις να είναι ελεύθερα, ο εαυτός τους”.

Διαβάστε επίσης: