Κι έπεται συνέχεια...

Από EW Staff
06 Ιουλίου, 2021 @ 15:00

Ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει δυναμικά στην τηλεόραση, με δύο σειρές που βασίζονται σε δύο σπουδαία βιβλία.

Το πρώτο κορυφαίο βιβλίο «Βαρδιάνος στα σπόρκα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, διηγείται την ιστορία της γρια-Σκεύως, πού μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα, προκειμένου να σώσει τον γιο της. Βασικός πυρήνας του διηγήματος αλλά και της τηλεοπτικής σειράς, είναι η χολέρα που έπληξε την Ευρώπη το 1865 και τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης που έλαβε τότε η ελληνική κυβέρνηση.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τη Ρένια Λουιζίδου και τον γιο της θα τον υποδυθεί ο Γιώργος Σαββίδης. Το καστ, μεταξύ άλλων, θα συμπληρώσουν οι Τζένη Καζάκου, Τάκης Βαμβακίδης, Παύλος Κουρτίδης, Πέτρος Ξεκούκης και Μαρία Καβουκίδου.

Η Ρένια Λουιζίδου στα γυρίσματα της σειράς “Βαρδιάνος στα σπόρκα”

Το δεύτερο αριστούργημα της λογοτεχνίας που μεταφέρεται σε τηλεοπτική σειρά από τον Μανουσάκη, είναι το “Ποίος Ήτον ο Φονεύς του Αδελφού μου”, ένα από τα πιο γνωστά αυτοβιογραφικά διηγήματα του Γεωργίου Βιζυηνού. Στην υπόθεση, ο φονιάς του αδελφού του Βιζυηνού, του πρωτότοκου Χρηστάκη, ήταν ο Τούρκος Κιαμήλης, τον οποίο είχε επί μήνες περιθάλψει στο σπίτι τους η μητέρα του Βιζυηνού και του οποίου έτσι έσωσε τη ζωή, αγνοώντας ώς το τέλος της θλιβερής ιστορίας ότι αυτός ήταν που σκότωσε το γιο της.

Μέχρι στιγμής, στο καστ, έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των Νικόλα Παπαγιάννη, Τατιάνα Παπαμόσχου και Σόλων Τσούνη.

Ο Μανούσος Μανουσάκης όμως δεν θα σταματήσει εδώ, αφού έχει στα σκαριά τη μεταφορά ενός ακόμα βιβλίου, το διήγημα της Γαλάτειας Καζαντζάκη, «Κρίσιμες Στιγμές». Ακόμα είναι σε πρώιμο στάδιο για να γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: