Πέθανε γαλήνια στον ύπνο του.

Από EW Staff
28 Ιουλίου, 2021 @ 20:04

O μπασίστας των ZZ Top, Dusty Hill, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από την επίσημη σελίδα της μπάντας (Billy Gibbons – Frank Beard): “Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Dusty Hill πέθανε στον ύπνο του, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Χιούστον, στο Τέξας. Σε εμάς και στους φαν των ZZ Top σε όλο τον κόσμο, θα μας λείψει η ακλόνητη παρουσία σου και η ευγενική σου φύση και η συνεχή σου συμβολή στο να φέρουμε αυτό το εγχείρημα από τον πάτο στην κορυφή (Top). Θα είμαστε πάντα ενωμένοι. Θα μας λείψεις πολύ, φίλε, Frank & Billy”.

Τα νέα για τον θάνατό του έρχονται μία εβδομάδα μετά τη δημοσίευση, που μοιράστηκε η μπάντα στο Facebook και έγραφε ότι “περιμένουν πίσω τον μπασίστα τους σε λιγότερο από μία εβδομάδα, καθώς πρέπει να διευθετήσει ένα πρόβλημα, που είχε με το ισχίο του”. Μάλιστα, την περίοδο εκείνη, τον είχε αντικαταστήσει στο συγκρότημα ο κιθαρίστας Elwood Francis.

Ο Dusty Hill έγινε μέλος των ZZ Top, ακριβώς έναν χρόνο μετά τη δημιουργία τους (1970). Έπαιζε μπάσο, πλήκτρα και συγχρόνως τραγουδούσε.

Στο παρελθόν, η μπάντα είχε ακυρώσει πολλές εμφανίσεις της, καθώς ο Dusty Hill ανά διαστήματα ταλαιπωρούταν από διάφορα προβλήματα υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, κατά το 2017, η περιοδεία τους, που ακυρώθηκε, γιατί ο μπασίστας είχε πρόβλημα με το στομάχι του ή και το 2014, όταν έπεσε από το λεωφορείο, που θα τους μετέφερε κατά τη διάρκεια περιοδείας και τραυμάτισε για πρώτη φορά σοβαρά το ισχίο του.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
Facebook
Instagram
Twitter

Διαβάστε επίσης: