Η Αριήκη πέρασε όλη της τη ζωή υπηρετώντας τον Απόλλωνα.

Από EW Staff
30 Ιανουαρίου, 2022 @ 08:48
DIPLI

Άσχημο και ατίθασο κορίτσι, ήταν βάρος για τους δικούς της, που φοβόντουσαν ότι δε θα κατάφερναν να την παντρέψουν. Αλλά ο Ιωνίδης, ο αρχιερέας των Δελφών, διέκρινε το χάρισμά της και την πήρε κοντά του, στο μαντείο, για να γίνει η Πυθία, η φωνή του Απόλλωνα.


Σήμερα, η Αριήκη είναι πια γριά. Το μαντείο, που κάποτε όριζε τις τύχες του κόσμου, έχει παρακμάσει κι αυτό, όπως όλη η Ελλάδα, που σε λίγο θα υποταχτεί στους Ρωμαίους. Και οι μηχανορραφίες του Ιωνίδη εναντίον τους, φέρνουν απλώς λίγο πιο κοντά την καταστροφή…


Το τελευταίο μυθιστόρημα του νομπελίστα Γουίλιαμ Γκόλντινγκ, που έμεινε ημιτελές και εκδόθηκε μετά τον θάνατό του (1993), μιλά για το πώς είναι να πιστεύεις αμφιβάλλοντας, να είσαι γυναίκα σε μια κοινωνία ανδρών, να ζεις σε έναν κόσμο που πεθαίνει. Είναι ένα έργο ιστορικής ακρίβειας και ψυχολογικής εμβάθυνσης, με μια αινιγματική, ξεχωριστή ομορφιά, μέσα από τη ζωή μιας γυναίκας με προκαθορισμένη μοίρα. Εξάλλου, πέρα από τη συγγραφή που του χάρισε παγκόσμια φήμη (ήδη από το πρώτο μυθιστόρημά του “Ο άρχοντας των μυγών”), ο Γκόλντινγκ ενδιαφερόταν πολύ για την αρχαιολογία και τα αρχαία ελληνικά και, το 1980, κέρδισε το βραβείο Booker για τη “Μύησις ταξιδευτού”. Με το Νόμπελ  Λογοτεχνίας τιμήθηκε το 1980, ενώ το 1988 χρίστηκε ιππότης. 

Εκδόσεις Διόπτρα

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: