Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Από EW Staff
13 Οκτωβρίου, 2021 @ 11:25

Αυτό το θαυμάσιο, μικρό μυθιστόρημα, που απέμεινε απλώς προσχέδιο λόγω του αναπάντεχου θανάτου του συγγραφέα, το 1993, είναι ένας ψυχολογικός και ιστορικός θρίαμβος. Ένα απόλυτα πειστικό πορτρέτο της εμπειρίας μιας γυναίκας, κάτι μάλλον σπάνιο στο σύνολο έργο του William Golding (ο οποίος γνώρισε παγκόσμια φήμη, ήδη με το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο “Ο Άρχοντας των Μυγών”, το 1954).

Η Αριήκη πέρασε όλη της τη ζωή υπηρετώντας τον Απόλλωνα. Άσχημο και ατίθασο κορίτσι, ήταν βάρος για τους δικούς της, που φοβούνταν ότι δε θα κατάφερναν να την παντρέψουν. Αλλά ο Ιωνίδης, ο αρχιερέας των Δελφών, διέκρινε το χάρισμά της και την πήρε κοντά του στο μαντείο, για να γίνει η Πυθία, η φωνή του Απόλλωνα.
Τώρα, η Αριήκη είναι πια γριά. Το μαντείο, που κάποτε όριζε τις τύχες του κόσμου, έχει παρακμάσει κι αυτό, όπως όλη η Ελλάδα, που σε λίγο θα υποταχτεί στους Ρωμαίους. Και οι μηχανορραφίες του Ιωνίδη εναντίον τους, φέρνουν απλώς λίγο πιο κοντά την καταστροφή…

Με λίγα λόγια, το τελευταίο έργο του Νομπελίστα συγγραφέα (που επανακυκλοφόρησε μόλις, σε νέα έκδοση) μιλά για το πώς είναι να πιστεύεις αμφιβάλλοντας, να είσαι γυναίκα σε μια κοινωνία ανδρών, να ζεις σε έναν κόσμο που πεθαίνει. Είναι ένα έργο ιστορικής ακρίβειας και ψυχολογικής εμβάθυνσης, με μια αινιγματική, ξεχωριστή ομορφιά., που πραγματικά αξίζει -αν και ημιτελές- να συμπεριλάβετε στη βιβλιοθήκη σας.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: