Από EW Staff
21 Σεπτεμβρίου, 2022 @ 10:26
O Elon Musk ονόμασε το ανθρωποειδές ρομπότ Optimum. Έχει ύψος 1.73 και βάρος 53 κιλά.

Το Tesla του Ίλον Μασκ είναι έτοιμο να επεκταθεί από στόλους ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε λεγεώνες ανθρωποειδών ρομπότ.

Η εταιρεία-κολοσσός με έδρα το Τέξας έχει ήδη αναπτύξει χιλιάδες ρομπότ τα οποία ονομάζονται Tesla Bot ή Optimus με στόχο να εργαστούν στα εργοστάσιά της αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις.

IMG 9537

Το όραμα του Μusk είναι να γίνεο ο Οptimum ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!

Αρκετές λίστες θέσεων εργασίας στον ιστότοπο της Tesla αφιερωμένες στα «ανθρωποειδή ρομπότ με δύο πετάλια» ή στο Tesla Bot αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ότι δηλαδή η εταιρεία επεκτάθηκε πλέον και πέρα από τα εργοστασιακά ρομπότ σε κάτι που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Η εταιρεία του Μασκ μάλιστα ελπίζει να προχωρήσει πέρα από τα logistics αυτή τη φορά. Ο εκκεντρικός και πρωτοπόρος επιχειρηματίας σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του βλέπει τα ρομπότ να χρησιμοποιούνται στα σπίτια ως «φίλος» ή ακόμα και ως «γατούλα» του σεξ για εκείνους που το επιθυμούν!


Στο βίντεο της παρουσίασης ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας παρουσίασε ένα ακόμα πρωτοποριακό πρότζεκτ!

«Βασικά, τόνισε ο ίδιος, εαν σκεφτείτε τι κάνουμε αυτή τη στιγμή με τα αυτοκίνητα, η Tesla είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη εταιρεία ρομποτικής στον κόσμο, επειδή τα αυτοκίνητά μας είναι σαν ημιαισθητικά ρομπότ σε τροχούς».

Ο ιστότοπος της Tesla παραθέτει το Tesla Bot ως έναν τρόπο επίτευξης «πλήρους αυτόνομης πλοήγησης και πέρα από αυτήν» αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Οπως φαίνεται η εποχή που τα ρομπότ θα εκτελούσαν «μη ασφαλείς, επαναλαμβανόμενες και βαρετές» δραστηριότητες έχει περάσει ανεπιστρεπτί και βρισκόμαστε στο νέο στάδιο: Να ζούμε και να δουλεύουμε με τα ρομπότ.

IMG 9540

Το ανθρωποειδές ρομπότ θα μπορεί να σηκώσει βάρος 20 κιλών.

Ο Μασκ δήλωσε ακόμα σε επίδοξους επενδυτές ότι “τα ανθρωποειδή ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν στα εργοστάσια της Tesla και ότι αποτελούν βασικά την λύση στις ελλείψεις εργατικού δυναμικού”. Φυσικά μέχρι σήμερα πολλές ανάλογες φοτουριστικές υποσχέσεις του δεν έχουν πλήρως εκπληρωθεί.

Πάντως το βίντεο της παρουσίασης αλλά και οι φωτογραφίες είναι άκρως εντυπωσιακές και δεν έχουμε παρά να παραδεχθούμε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει αν μη τι άλλο έχει όραμα αλλά και βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!

Διαβάστε επίσης: