Ο Austin Butler και ο Tom Hanks πρωταγωνιστούν στην ιστορία του βασιλιά του Rock & Roll Elvis Presley.

Από EW Staff
18 Φεβρουαρίου, 2022 @ 15:50
Elvis1

Το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης βιογραφίας του Elvis Presley από τον Baz Luhrmann, βγήκε κι’ εμείς είμαστε πιο ενθουσιασμένοι από ποτέ.

Τον Elvis Presley ενσαρκώνει ο Austin Butler.

Η Warner Bros. έδωσε στη δημοσιότητα το τρέιλερ, με έναν Tom Hanks με ευρωπαϊκή προφορά να αφηγείται τον ρόλο του συνταγματάρχη Tom Parker, ο οποίος θρηνεί για όσους τον καθιστούν τον κακό της ιστορίας. Παίρνουμε φευγαλέες ματιές από Austin Butler ως Elvis Presley, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων ημερών του στο Τενεσί, της μουσικής του που άλλαξε τον κόσμο, της σύνδεσής του με το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα και του εμβληματικού σπέσιαλ comeback του 1968.

Elvis2

“Είμαστε δύο, παράξενα μοναχικά παιδιά, που φτάνουν στην αιωνιότητα”, λέει ο «Parker» (Tom Hanks) καθώς ζωγραφίζει μια ιστορία φήμης και μοίρας που μοιράζονται οι δύο άνδρες. Αν αυτό δεν ακούγεται σαν το σλόγκαν μιας ταινίας του Luhrmann, δεν ξέρουμε τι είναι.

Ο Luhrmann παρουσίασε το τρέιλερ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν από την προβολή, περιγράφοντάς το ως “μια πρόσκληση για την ταινία”.

Αναλύοντας την προσέγγισή του για την αφήγηση της ιστορίας του Elvis, εξήγησε: “Οι μεγάλοι παραμυθάδες, όπως ο Σαίξπηρ, δεν έκαναν πραγματικά βιογραφίες. Αυτό που έκαναν ήταν να πάρουν μια ζωή και να χρησιμοποιήσουν μια ζωή ως καμβά για να εξερευνήσουν μια μεγαλύτερη ιδέα. Η ζωή του Elvis δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος καμβάς για να εξερευνήσει κανείς την Αμερική της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Αυτή η ζωή βρίσκεται πολιτισμικά και κοινωνικά στο κέντρο της δεκαετίας του ’50, του ’60, ακόμα και του ’70”.

Είναι τόσο η ιστορία του Parker όσο και του Presley, και το βλέπουμε αυτό μέσα από την αφήγηση του Hanks (σημειωτέον, ο Hanks βρισκόταν στη διαδικασία των γυρισμάτων αυτής της ταινίας όταν κόλλησε το COVID-19, μια κομβική στιγμή στην άποψη της Αμερικής για την πανδημία).

Elvis3

Ο Butler, ο οποίος υποδύεται τον Έλβις σε διάφορες δεκαετίες, ήταν επίσης παρών για να συζητήσει για τον ρόλο του βασιλιά του Rock & Roll. “Το να εξερευνήσω την ανθρωπιά κάποιου που έχει γίνει κατά κάποιον τρόπο η ταπετσαρία της κοινωνίας”, δήλωσε ο Butler για τους λόγους που τον οδήγησαν να υπογράψει για τον ρόλο, ο οποίος του πήρε τέσσερα χρόνια από την οντισιόν μέχρι την κυκλοφορία. “Είναι τεράστιο είδωλο και θεωρείται υπεράνθρωπος, οπότε το να μπορέσω να τον εξερευνήσω για χρόνια και να μάθω γιατί ήταν έτσι όπως ήταν και να βρω τον άνθρωπο μέσα σε αυτό το είδωλο, ήταν μεγάλη χαρά. Θα μπορούσα να το κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου”.

Ο Butler ήταν επιφορτισμένος όχι μόνο για να ενσαρκώσει τις κινήσεις και τη σωματική διάπλαση του Presley, αλλά και να τραγουδήσει τα τραγούδια της πρώιμης καριέρας του. Για τα μεταγενέστερα τραγούδια, ο Luhrmann ανακάτεψε τις φωνές του Butler και του Presley. Αλλά για τον Butler, η διαδικασία είχε να κάνει με το να ξεπεράσει την εμμονή της μίμησης, και να βρει κάτι βαθύτερο. Ο Butler παρομοίασε τη διαδικασία ανακάλυψής του με το να δοκιμάζει το κοστούμι του πατέρα του ως παιδί και να βρίσκει τα μανίκια πολύ μακριά, πριν τελικά μεγαλώσει μέσα στο ρόλο.

“Η ζωή είναι αυτό που έχει σημασία”, είπε. “Μπορείς να υποδυθείς κάποιον, αλλά για να βρω τoν Elvis μέσα μου έπρεπε να απελευθερωθώ από τους περιορισμούς αυτού και να προσπαθήσω να ζήσω τη ζωή όσο πιο αληθινά γίνεται. Είναι μια απίστευτη ευθύνη. Αισθάνομαι ευθύνη όχι μόνο απέναντι στον Elvis και τη ζωή του, αλλά και απέναντι στην οικογένειά του και σε όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που τον αγαπούν τόσο πολύ”.

Η ταινία Elvis βγαίνει στις αίθουσες στις 24 Ιουνίου.

Δείτε το τρέιλερ:

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: