Άραγε αν δεν είχαν ακυρωθεί, θα ζήταγε συγγνώμη;

Από EW Staff
03 Αυγούστου, 2021 @ 13:15

Ακόμα μία συγγνώμη προσπαθεί να ζητήσει ο ράπερ DaBaby για τις ομοφοβικές δηλώσεις του, μετά την ανακοίνωση ότι οι εμφανίσεις του στα φεστιβάλ, Loppalooza και Governors Ball Festival ακυρώθηκαν.

Ο ράπερ, του οποίου το αληθινό όνομα είναι Jonathan Kirk, ανάρτησε μία ακόμα δήλωσή του στο Instagram τη Δευτέρα, προσπαθώντας να διορθώσει όσα έκανε στην εμφάνισή του στο φεστιβάλ Rolling Loud στο Μαϊάμι.

Τα social media κινούνται τόσο γρήγορα, που ο κόσμος βιάζεται να σε καταδικάσει πριν καν σου δοθεί η ευκαιρία να μεγαλώσεις, να εκπαιδευτείς και να μάθεις από τα λάθη σου. Ως ένας άνδρας, που έχει μάθει να τραβάει τον δικό του δρόμο μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες, που έχει γύρω του ανθρώπους, που από όσα γνωρίζω, δουλεύουν και δημοσίως εναντίον μου -αν και ξέρουν πως το μόνο που χρειάζομαι είναι καθοδήγηση πάνω σε τέτοια θέματα- δοκιμάζομαι. Το εκτιμώ, που πολλοί άνθρωποι ήρθαν δίπλα μου με ευγένεια και με έπιασαν πιο ιδιωτικά για να μου προσφέρουν τη σοφία τους, την εκπαίδευσή τους και πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Αυτό χρειαζόμουν και το έλαβα“, έγραψε ο DaBaby.

Ύστερα, συνέχισε: “Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στη LGBTQ κοινότητα για τα επώδυνα σχόλια, που έκανα. Και για άλλη μία φορά συγγνώμη, που δεν ήμουν σωστά ενημερωμένος σχετικά με το AIDS. Γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση. Την αγάπη μου σε όλους σας. Ο Θεός να σας ευλογεί“.

Πολλοί celebrities – και όχι άδικα – είχαν εναντιωθεί στις δηλώσεις του και φυσικά, τοποθετήθηκαν στα social media. Ανάμεσά τους και οι Elton John, Dua Lipa, Jonathan Van Ness, Questlove και Madonna. Οι πράξεις του, καθώς και η κινητοποίηση άλλων καλλιτεχνών εναντίων των δηλώσεων του, που καταπατούν τα δικαιώματα συγκεκριμένων ομάδων, είχαν άμεσο αντίκτυπο στον ράπερ. Αμέσως, οι εμφανίσεις του σε δύο φεστιβάλ ακυρώθηκαν.

Ο ράπερ απολογήθηκε για πρώτη φορά στο Twitter την περασμένη Τρίτη, αν και οι κριτικές, που δέχτηκε δεν ήταν και πολύ θετικές. Συγκεκριμένα, έγραψε: “Όποιος έχει προσβληθεί στην ζωή του από AIDS/HIV έχει κάθε δίκιο να στεναχωρηθεί. Ό,τι είπα, γνωρίζω ότι είναι πολύ σκληρό, αλλά δεν είχα πρόθεση να προσβάλλω κανέναν. Ζητάω, λοιπόν, συγγνώμη. Αλλά όσον αφορά την LGBT κοινότητα, δεν ασχολούμαι με εσάς. Το τι κάνετε είναι δικό σας θέμα”.

Εκτός όμως, από τη δημοσίευσή του, οργή προκάλεσε στο κοινό του και το μουσικό βίντεο, που δημοσίευσε την Τετάρτη για το κομμάτι “Giving What It’s Supposed to Give”, το οποίο περιείχε επίσης, ομοφοβικούς στίχους, που κάνουν λόγο και για ασθενείς με AIDS. Στο τέλος του βίντεο, εμφανίζεται ένα μήνυμα, το οποίο γράφει: “Μην πολεμάς το μίσος με μίσος. Με συγχωρείτε, που είμαι ο εαυτός μου, με τον ίδιο τρόπο, που κι εσείς θέλετε την ελευθερία σας να είστε οι εαυτοί σας”.

Διαβάστε επίσης: