Η σειρά έκανε πρεμιέρα χθες και συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον.

Από EW Staff
26 Αυγούστου, 2021 @ 11:00

Στο θρίλερ μυστηρίου Clickbait, υπάρχει κάτι ακόμα πιο απειλητικό και επικίνδυνο από τους εγκληματίες. Tο διαδίκτυο!

Η νέα σειρά του Netflix είναι εδώ για να τονίσει πως το διαδίκτυο όχι μόνο έχει καταβάλει τη ζωή μας, αλλά ευθύνεται και για τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι βλάπτουν ο ένας τον άλλον.

Δημιουργοί της σειράς Clickbait είναι οι Tony Ayres, David Heyman και Christian White. Πρωταγωνιστής είναι ο Adrian Grenier ως Nick Brewer, ένας άντρας που εξαφανίζεται ξαφνικά και εμφανίζεται ξανά σε ένα βίντεο στο διαδίκτυο, που τον δείχνει ξυλοκοπημένο, ενώ τον κρατάνε όμηρο κάπου και παρά τη θέλησή του κρατάει μια πινακίδα που γράφει: “Κακοποιώ γυναίκες. Στις 5 εκατομμύρια προβολές, πεθαίνω”. Είναι ο Nick Brewer θύμα απαγωγής που προσπαθούν να τον κάνουν να μοιάζει σε κακοποιό ή είναι εγκληματίας που απλώς κάνει μια εξομολόγηση;

Η σειρά των οκτώ επεισοδίων ακολουθεί την αδερφή του Nick (Ζoe Kazan) και τη σύζυγό του (Betty Gabriel), καθώς σπεύδουν να τον βρουν και να τον σώσουν, τρελαμένες από την αλήθεια που αποκαλύφθηκε στο βίντεο για μια πλευρά του Nick που δεν ήξεραν ότι υπήρχε.

Ο Tony Ayres αγαπούσε πάντα τα ποιοτικά μυστήρια δολοφονίας, αλλά ήθελε να κυκλοφορήσει ένα με πολλές διαφορετικές οπτικές, οπότε κάθε επεισόδιο του Clickbait ακολουθεί έναν διαφορετικό χαρακτήρα καθώς προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση του Nick. Αυτό που ενδιέφερε όμως, περισσότερο τον Tony Ayres, ήταν να πει μια ιστορία σχετικά το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. “Προσπαθώντας να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι αυτή η σειρά, εντυπωσιαστήκαμε με το πόσες διαφορετικές κατηγορίες εγκλημάτων έχουν εμφανιστεί από τότε που το διαδίκτυο κατέλαβε τη ζωή μας”, δήλωσε ο Tony Ayres στο Entertainment Weekly.

Κατά τις πρώτες ημέρες της παραγωγής, ο White έφυγε και έκανε αυτή την καταπληκτική έρευνα για τέτοιου είδους εγκλήματα σε όλο τον κόσμο, όπου το εικονικό γίνεται ένα με το πραγματικό και αυτό επιδρά στους ανθρώπους”, ανέφερε ο Tony Ayres, “και μέσω αυτής της έρευνας αποφασίσαμε να κάνουμε το Clickbait να είναι βασισμένο σε μια σειρά από πραγματικά εγκλήματα που είχαν συμβεί”.

Ενώ ο Tony Ayres παραμένει σιωπηλός για τις παραπάνω λεπτομέρειες του μυστηρίου, αυτό για το οποίο αναφέρει πως είναι πιο περήφανος είναι “ότι κατάφερε να δημιουργήσει ένα μυστήριο χωρίς από πίσω του να κρύβεται η ψυχοπάθεια ως η τελική απάντηση”.

Τις περισσότερες φορές αυτά τα θρίλερ ή τα μυστήρια δολοφονίας λύνονται με κάποια εκδοχή κοινωνιοπάθειας ή ψυχοπάθειας”, εξήγησε. “Με ενδιέφερε πραγματικά η ιδέα ότι το διαδίκτυο είναι αυτό το κουτί της Πανδώρας που μπορεί να μας οδηγήσει σε κάθε είδους προβλήματα – προβλήματα που δεν καταλαβαίνουμε καν. Ειδικά αν μπείτε σε αυτό αθώα, γιατί δίνει την αίσθηση στον εγκέφαλό σας ότι λειτουργείτε σαν να είστε ανώνυμος. Ταυτόχρονα όμως, είναι ένα από τα πιο δημόσια, καταγεγραμμένα, επαληθεύσιμα μέσα που έχουμε. Οι άνθρωποι υπάρχουν μέσα σε αυτό το παράδοξο και νομίζω ότι το παράδοξο από μόνο του έχει διαλυτική επίδραση στην προσωπικότητά μας”, είπε.

Πριν καν γραφτούν τα σενάρια, ο Tony Ayres ήξερε όλα τα σημαντικά σημεία του πώς θα ξετυλιχτεί το έγκλημα και το μυστήριο. “Ήταν εκεί από την αρχή · ξέραμε ακριβώς ποιος το έκανε και το μονοπάτι που θα ακολουθούσε”, λέει. “Θυμάμαι τη δεύτερη μέρα στην αίθουσα των συγγραφέων, μιλούσαμε για αυτά τα εγκλήματα που μας γοήτευαν πραγματικά. Και τότε ήταν ακριβώς αυτή η στιγμή όπου σκέφτηκα: Αν κάνουμε αυτό, αυτό κι αυτό, θα γίνει έτσι. Και λίγο-πολύ, αυτό ήταν. Ο εγκέφαλός μου είναι αρκετά μαθηματικός, οπότε ήταν σαν να έφτιαχναν έναν κύβο του Ρούμπικ”.

Μην περιμένετε όμως, πως θα προβλέψετε το τέλος, γιατί υπήρξαν πολλές ανατροπές. “Το κοινό είναι τόσο εκλεπτυσμένο και θέλουμε πραγματικά να κάνουμε κάποιες εκπλήξεις στους ανθρώπους για να τους κρατήσουμε αφοσιωμένους στην σειρά”, λέει ο Ayres. “Με ενθουσίασε πραγματικά, όταν κάναμε την αρχική έρευνα, υπήρχαν τόσες πολλές απίστευτες ιστορίες και στη συνέχεια, εμβαθύνοντας σε αυτό, κατάλαβα πως είναι μια τόσο περίπλοκη, πολύπλοκη ψυχολογία“.

Υπήρχε μια περίπτωση, μάλιστα, που τράβηξε πραγματικά την προσοχή του Ayres αλλά κατέληξε να μην την χρησιμοποιήσει στη σειρά, γιατί κατά την γνώμη του “ήταν πολύ σκοτεινή”.Ήταν αυτός ο Γερμανός τύπος που προωθούσε την αυτοκτονία, ο οποίος βασικά έπεισε όλους αυτούς τους ανθρώπους να αυτοκτονήσουν με κάμερα μπροστά του”. Ωστόσο, ο Ayres λέει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση κατέληξε να εμπνέει ένα νέο νήμα στη σεζόν.

Δεδομένου ότι και τα οκτώ επεισόδια του Clickbait κυκλοφόρησαν την ίδια ημέρα, ο Tony Ayres πιστεύει ότι το καλύτερο είναι να παρακολουθήσει κανείς δύο επεισόδια ταυτόχρονα, έτσι ώστε “οι άνθρωποι να μπορούν να κατανοούν να συζητούν για τη φύση της ταυτότητας στην εικονική εποχή”.

Το κύριο πράγμα που θέλαμε ήταν να προσελκύσουμε το κοινό με ένα roller coaster, που ίσως είχε πάνω τους κάποια συναισθηματική επίδραση”, προσθέτει. “Μία από τις αρετές αυτής της διαδικασίας είναι ότι μπαίνεις πραγματικά στις ζωές των συγκεκριμένων χαρακτήρων σε κάθε επεισόδιο. Ιδανικά, αυτό που θέλουμε πραγματικά είναι οι άνθρωποι να σταματήσουν και να σκεφτούν τη φύση των αλληλεπιδράσεών τους.”

Το Clickbait έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 25 Αυγούστου.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: