Οι εμβληματικές συνταγές εμβληματικών ταινιών, από το περιοδικό Cook

Από EW Staff
07 Νοεμβρίου, 2021 @ 08:15

Το πιο γλυκό φθινοπωρινό γλυκό

Kαθώς η Ημέρα των Ευχαριστιών πλησιάζει στις HΠΑ, θυμόμαστε τις ταινίες που το δείπνο των Ευχαριστιών πρωταγωνίστησε και διαλέγουμε ένα χαρακτηριστικό πιάτο από κάθε ταινία.

H Mηλόπιτα του Υou ‘ve got mail

ΥΛΙΚΑ

2 φλυτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

90 γρ βούτυρο

5 κ.γλ. παγωμένο νερό

1 αυγό

1 1/4 κ.γλ. αλάτι

1-2 κ.γλ. χυμό λεμονιού

1/3 φλυτζ. ζάχαρη άσπρη

1/3 φλυτζ. ζάχαρη μαύρη

1 κ.γλ. κανέλα τριμένη

1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμένο

3 κ.γλ. αλεύρι

6-8 μήλα μεσαίου μεγέθους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

-Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με 1 κ.γλ. αλάτι και το βούτυρο. Με ένα μίξερ χειρός λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό.

-Με αλευρωμένα χέρια ζυμώνουμε το μείγμα έως ότου έχουμε μια ομοιογενή μεγάλη μπάλα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια, τυλίγουμε το καθένα με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε για τουλάχιστον 30′ στο ψυγείο.

-Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και με τη βοήθεια του πλάστη απλώνουμε το ένα κομμάτι ζύμης σε κυκλικό σχήμα με διάμετρο 2 εκατοστά μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ταψιού. Την στρώνουμε προσεκτικά μέσα στο ταψάκι και αφαιρούμε προσεκτικά τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν από το χείλος του ταψιού. Βάζουμε στο ψυγείο.

-Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το άλλο κομμάτι ζύμης το οποίο όμως θα ανοίξουμε σε τετράγωνο.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

-Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα μήλα.

-Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με τη ζάχαρη, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.

-Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψάκι και ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Το κόβουμε σε λωρίδες φάρδους 1.5 εκατοστά η κάθε μία, τις οποίες τοποθετούμε σε παράλληλες και κάθετες γραμές πάνω από τη γέμιση.

-Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο το απλώνουμε πάνω στις λωρίδες. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη

-Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45′ ακόμη.

Περισσότερες συνταγές από ταινίες θα βρείτε στο περιοδικό COOK που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα την Κυριακή, μαζί με την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: