Τα νέα επεισόδια και όσα θα δούμε σε αυτά.

Από EW Staff
24 Ιανουαρίου, 2022 @ 00:12
xeretamou5

Ο Κανέλλος μαθαίνει ότι ο γάμος του με την Αλίκη… ισχύει και δεν ισχύει, ενώ η Φιλιώ μετακομίζει προσωρινά στο σπίτι του Βαγγέλα. Γιατί έχει έρθει τελικά ο παπα-Νώντας στον Πλάτανο και ποιο είναι το δικό του μυστικό; Οι Αργυροί πανικοβάλλονται και ειδοποιούν την Καρμέλα, ενώ ο Κανέλλος αποφασίζει να δώσει μία ευκαιρία ακόμα στον γάμο του με την Αλίκη. Ο παπάς  εξομολογείται στον Κανέλλο τον πραγματικό λόγο που τον έφερε στον Πλάτανο. Ο Σάββας είναι αποφασισμένος να βγει νικητής στις εκλογές και παίρνει… τα μέτρα της κάλπης. Ο Τζώρτζης χωρίζει τη Χρύσα οριστικά και η Κική πέφτει στην αγκαλιά του Τζίμη. Ο Ηλίας προσπαθεί να σώσει το χωριό και να ξεπληρώσει το χρέος, προσπαθώντας να μάθει πού έχει κρύψει ο παπάς την εικόνα της Παναγίας.

Σπαρταριστές καταστάσεις, που χαρίζουν άφθονο γέλιο, θα απολαύσετε στα νέα επεισόδια της κωμικής σειράς της ΕΡΤ1, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», από τη Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, στις 20:00.

Η ιστορία…

Η κληρονομιά, η Μαφία, το εμπόριο λευκής… τρούφας, η δεύτερη διαθήκη του Βαγγέλα, αλλά και η νέα οικογένεια που έρχεται στο χωριό, θα κάνουν άνω κάτω τον Πλάτανο!

Έτος 2021 μ.Χ. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα. Όλη; Όχι! Ένα μικρό χωριό ανυπότακτων Πλατανιωτών αντιστέκεται ακόμα -και θα αντιστέκεται για πάντα- στη λογική. Η τρέλα, οι καβγάδες και οι περιπέτειες δεν τελειώνουν ποτέ στο μικρό ορεινό χωριό μας, το οποίο δεν διαφέρει και πολύ από το γαλατικό χωριό του Αστερίξ!

Ο νέος παπάς του Πλατάνου, Νώντας, (Μάριος Δερβιτσιώτης), στριφνός και αφοριστικός, έχει έναν κακό λόγο για όλους! Η Φωτεινιώτισσα Φένια (Τραϊάνα Ανανία), ερωτευμένη από πιτσιρίκα με τον Παναγή, καταφθάνει στο χωριό και πιάνει δουλειά στο μαγαζί του Τζίμη.

Με… όπλο το εμπόριο τρούφας και δρυΐδη μια παμπόνηρη γραία, τη Μάρμω(Πηνελόπη Πιτσούλη), οι Πλατανιώτες θα αντισταθούν στον κατακτητή. Και παρότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έχει διαλυθεί εδώ και αιώνες, μια άλλη αυτοκρατορία, ιταλικής καταγωγής, που ακούει στο όνομα Cosa Nostra, θα προσπαθήσει να εξαφανίσει το μικρό χωριουδάκι, που τόλμησε να απειλήσει την κυριαρχία της στο εμπόριο τρούφας.

Είναι, όμως, τόσο εύκολο να σβήσεις τον Πλάτανο από τον χάρτη; Η οικογένεια μαφιόζων που θα έρθει στο χωριό, με ψεύτικη ταυτότητα, ο Σάββας Αργυρός  (Φώτης Σεργουλόπουλος) μετά της γυναίκας του, Βαλέριας (Βαλέρια Κουρούπη) και της νεαρής κόρης του, Αλίκης (Χριστίνα Μαθιουλάκη), θ’ ανακαλύψει ότι η αποστολή που της έχει ανατεθεί δεν είναι διόλου εύκολη! Θα παλέψουν, θα ιδρώσουν, για να πετύχουν τον σκοπό τους και θα αναστατώσουν για τα καλά το ήσυχο χωριουδάκι με το ιταλιάνικο ταπεραμέντο τους. Θα καταφέρουν οι Πλατανιώτες να αντισταθούν στη Μαφία;

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Σκηνοθέτες μονάδων: Θανάσης Ιατρίδης-Αντώνης Σωτηρόπουλος

Σενάριο: Αντώνης Χαϊμαλίδης, Ελπίδα Γκρίλλα, Κατερίνα Μαυρίκη, Ζαχαρίας Σωτηρίου, Ευγενία Παπαδοπούλου

Επιμέλεια σεναρίου: Ντίνα Κάσσου

Πλοκή: Μαντώ Αρβανίτη

Σκαλέτα: Στέλλα Καραμπακάκη

Εκτέλεση παραγωγής: Ι. Κ. Κινηματογραφικές & Τηλεοπτικές Παραγωγές Α.Ε.

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Χαλκιάς (Μένιος), Τάσος Κωστής (Χαραλάμπης), Πηνελόπη Πλάκα (Κατερίνα), Θοδωρής Φραντζέσκος (Παναγής), Θανάσης Κουρλαμπάς (Ηλίας), Θεοδώρα Σιάρκου (Φιλιώ), Φώτης Σεργουλόπουλος (Σάββας), Βαλέρια Κουρούπη (Βαλέρια), Μάριος Δερβιτσιώτης (Νώντας), Σαράντος Γεωγλερής (Βαλεντίνο), Τζένη Διαγούπη (Καλλιόπη), Αντιγόνη Δρακουλάκη (Κική), Πηνελόπη Πιτσούλη (Μάρμω), Γιάννης Μόρτζος (Βαγγέλας), Δήμητρα Στογιάννη (Αγγέλα), Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος (Τζώρτζης), Γιωργής Τσουρής (Θοδωρής), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τζίμης), Τζένη Κάρνου (Χρύσα), Τραϊάνα Ανανία (Φένια), Χριστίνα Μαθιουλάκη (Αλίκη), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Κανέλλος), Αντώνης Στάμος (Σίμος), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Τούλα)

Στον ρόλο της Καρμέλας, μητέρας του Σάββα (Φώτης Σεργουλόπουλος), εμφανίζεται η Σόφη Ζαννίνου.

Ημερομηνία μετάδοσης:  Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, ώρα 20:00

xeretamou1

Επεισόδιο 85ο: Ο Κανέλλος στήνει αυτάκι και μαθαίνει ότι ο γάμος του με την Αλίκη… ισχύει και δεν ισχύει. Η Βαλέρια, για να σώσει την κατάσταση, αναγκάζεται να του αποκαλύψει πως τον παπά τους τον έχουν αφορίσει και πλαστογραφεί ξένη υπογραφή, για να τελεί πάσης φύσεως μυστήρια. Η Φιλιώ μετακομίζει προσωρινά στο σπίτι του Βαγγέλα, ενώ η Κατερίνα καταφέρνει να μεθύσει τον Τζίμη και να του πάρει μισή λέξη μόνο, που όμως, ίσως, είναι αρκετή για να αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι, που θα την οδηγήσει στην πραγματική ταυτότητα της Κατίνας.

Η Αγγέλα και η Τούλα στήνουν παγίδα στην Άλικη, για να πάρουν εκδίκηση για ό,τι έκανε στη Χρύσα, την ώρα που ο Μένιος και ο Σίμος κάνουν κατάληψη στο Δασαρχείο για να πιέσουν τον Παναγή. Γιατί έχει έρθει τελικά ο παπα-Νώντας στον Πλάτανο και ποιο είναι το δικό του μυστικό;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ώρα 20:00

xeretamou2

Επεισόδιο 86ο: Ο καλλιτεχνικός οίστρος έχει χτυπήσει κατακούτελα τον Χαραλάμπη, που αναλαμβάνει ρόλο σεναριογράφου για το θεατρικό της Καλλιόπης, την ίδια ώρα που η μοίρα χτυπάει αλύπητα την οικογένεια των Αργυρών… Ο παπάς μας εξομολογείται στον Κανέλλο τον πραγματικό λόγο που τον έφερε στον Πλάτανο, ενώ ο δασονόμος της καρδιάς μας υποχωρεί στο θέμα της κοπής των ξύλων και ο Μένιος με τον Σίμο πανηγυρίζουν.

Η Κατερίνα, σε ρόλο μπαργούμαν, στέλνει σπίτι τους τα πελατάκια του Τζίμη, με απώτερο σκοπό να τρυπώσει με τον Παναγή στο γραφείο του και να μάθει τα μυστικά του! Η Κατίνα έχει μπει στο στόχαστρο της ραδιούργας Μάρμως, η οποία δεν θα ησυχάσει μέχρι να ανακαλύψει την αληθινή της ταυτότητα και να πάρει την εκδίκησή της, που όπως όλοι ξέρουν τρώγεται καλύτερα… κρύα!

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, ώρα 20:00

xeretamou3

Επεισόδιο 87ο:  Όσο ο Τζώρτζης προσπαθεί να καθυστερήσει στο τηλέφωνο τον άγνωστο που παριστάνει τον Βαγγέλα, ο Κανέλλος προσπαθεί να εντοπίσει από πού τον καλούνε και οι Αργυροί παθαίνουν… πολλαπλά εγκεφαλικά και ειδοποιούν την Καρμέλα.

Ο Σίμος με τον Παναγή προσπαθούν να βρουν τρόπο να μπουκάρουν στο γραφείο του Τζίμη, ενώ η Καλλιόπη είναι πολύ αγχωμένη με το θεατρικό και θέλει οι πρωταγωνιστές της να κάνουν αίσθηση.

Η Κική αναλαμβάνει να καθυστερήσει τον Τζίμη, για να μπορέσουν η Κατερίνα με τον Παναγή να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιό του. Ο Κανέλλος αποφασίζει να δώσει μία ευκαιρία ακόμα στον γάμο του με την Αλίκη, ενώ ο Ηλίας προσπαθεί να σώσει το χωριό και να ξεπληρώσει το χρέος. Θα πιάσει, άραγε, το σχέδιό του ή θα τον καταλάβει ο παπάς και θα τον κάνει τ’ αλατιού;

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, ώρα 20:00

xeretamou4

Επεισόδιο 88ο:  Ο Ηλίας φτάνει στα άκρα, προκειμένου να μάθει πού έχει κρύψει ο παπάς την εικόνα της Παναγίας, δυστυχώς όμως καταφέρνει να του αποσπάσει μόνο μία λέξη και καταλήγει να ψαχουλεύει όλα τα… σακιά του Πλατάνου. Ο Παναγής, η Κατερίνα και ο Σίμος προσπαθούν να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τα ονόματα των ηλικιωμένων γυναικών που βρήκαν φυλαγμένα στο χρηματοκιβώτιο του Τζίμη.

Κι ενώ ένας έρωτας πεθαίνει κι ο Τζώρτζης χωρίζει τη Χρύσα οριστικά, ένας άλλος γεννιέται και η Κική πέφτει στην αγκαλιά του Τζίμη που λιώνει για πάρτη της. Η καλλιτεχνική φυσιογνωμία του χωριού, η Καλλιόπη, βρίσκει νέους πρωταγωνιστές και αποφασίζει να ανεβάσει ένα μιούζικαλ που τους ταιριάζει γάντι. Τι φάκελο έφεραν για τον Κανέλλο στο σπίτι των Αργυρών και τι θα κάνει η Κατερίνα με τον Παναγή όταν ο Τζίμης τούς πει ότι μια γιαγιά είναι έτοιμη να τα… κακαρώσει στο γραφείο του;

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, ώρα 20:00

xeretamou5

Επεισόδιο 89ο:  Ο Ηλίας βρίσκει την εικόνα της Παναγίας της Πλατανιώτισσας και μαζί με τον Σίμο ετοιμάζεται να την πουλήσει στον… Ασημάκη. Τα στοιχεία για την Κατίνα βρίσκονται στα χέρια του Κανέλλου, αλλά και κάτω από τη μύτη της Αλίκης. Η Κατερίνα θέλει να μάθει αλήθειες, ενώ ο Παναγής θέλει να μάθει ως πότε η γιατρέσσα της καρδιάς του θα κυνηγάει… φαντάσματα.

Ο Τζίμης και η Κική το πάνε από φιλί σε φιλί, την ώρα που οι ιδέες για το μιούζικαλ πάνε κι έρχονται, αφού όλοι θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές! Ο Σάββας είναι αποφασισμένος να βγει νικητής στις εκλογές και παίρνει… τα μέτρα της κάλπης. Ο Κανέλλος, πάλι, παίρνει τελεσίγραφο από τη Χρύσα, που δεν θέλει να βλέπει την Αλίκη ούτε ζωγραφιστή. Τι δουλειά έχει ο παπάς στο ραντεβού του Ηλία με τον Ασημάκη και γιατί έχει βγει, κυριολεκτικά, από τα ράσα του;

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: