Μία από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, δια χειρός Ridley Scott.

Από EW Staff
20 Ιουλίου, 2021 @ 15:35

Πέρασαν 24 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ben Affleck και ο αγαπημένος του φίλος, Matt Damon συναντήθηκαν επαγγελματικά.

Αυτή τη φορά, το αγαπημένο δίδυμο του κινηματογράφου, που γνώρισε τεράστια επιτυχία με το καλογραμμένο σενάριο της ταινίας Good Will Hunting, επιστρέφει με το The Last Duel. Μάλιστα, το πρώτο επίσημο trailer κυκλοφόρησε το πρωί της Τρίτης.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο κορυφαίος Ridley Scott, ενώ το σενάριο φέρει την υπογραφή των Damon, Affleck και Nicole Holofcener.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία και στο μυθιστόρημα “The Last Duel: A True Story of Crime, Scandal, and Trial by Combat in Medieval France” του Eric Jager, η πλοκή ακολουθεί την πορεία δύο Γάλλων ιπποτών (Matt Damon, Adam Driver), οι οποίοι από καλύτεροι φίλοι εξελίσσονται σε θανάσιμους εχθρούς, όταν ο ένας εκ των οποίων ξαφνικά κατηγορεί τον άλλο ότι βίασε τη σύζυγό του, όσο εκείνος έλειπε στον πόλεμο.

Όπως μαρτυρά και ο τίτλος, η σχέση τους εξελίσσεται σε μία μονομαχία μέχρι θανάτου, όχι μόνο για τους δύο ιππότες, αλλά και για την γυναίκα, που βρίσκεται ανάμεσά τους.

“Ρισκάρω την ζωή μου για εσένα”, λέει ο Jean de Carrouges (Damon) στη γυναίκα του, Marguerite (Comer), η οποία με την σειρά της του απαντάει: “Ρισκάρεις τη δική μου ζωή, προκειμένου να σώσεις την περηφάνεια σου”.

Αρχικά, ο ρόλος του Driver ανήκε στον Ben Affleck, ο οποίος είναι ένας από τους πιο “υποτιμημένους ηθοποιούς του Hollywood”. Όμως, έκανε πίσω για να αφήσει χώρο στον Driver να κάνει το ντεμπούτο του ως πρωταγωνιστής, συμφωνόντας να λάβει έναν μικρότερο ρόλο.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: