Από EW Staff
19 Δεκεμβρίου, 2021 @ 10:02
Being the Ricardos 1

O σκηνοθέτης Aapron Sorkin ( The Trial of the Chicago 7) μιλάει αποκλειστικά στο ΕW για την ταινία του “Being the Ricardos”, μια ταινία που καταγράφει τα παρασκήνια των γυρισμάτων της θρυλικής σειράς “I Love Lucy”. Η ταινία θα προβληθεί στο Amazon Prime Video στις 21 Δεκεμβρίου.

Στην ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η Nicole Kidman ως Lucille Ball και ο Javier Bardem ως Desi Arnaz, το εμβληματικό ζευγάρι αντιμετωπίζει ακραίες προκλήσεις στο γάμο και την επιχειρηματική τους συνεργασία.

Το δράμα εξιστορεί μια ταραχώδη περίοδο πέντε ημερών, τον Σεπτέμβριο του 1952, καθώς το καστ και το συνεργείο ετοιμάζουν ένα επεισόδιο, το “Fred and Ethel Fight”, σχετικά με τις προσπάθειες της Lucy να επανενώσει τους Mertzes, όταν βρίσκονται ένα βήμα από το χωρισμό. Εν μέσω παραγωγής, η Ball και ο Arnaz αντιμετωπίζουν τρεις μεγάλες κρίσεις εκτός οθόνης, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας της Ball από την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων για διασυνδέσεις με Κομμουνιστές και της κυκλοφορίας του περιοδικού Confidential με εξώφυλλο τον Arnaz και τίτλο “Desi’s Wild Night Out”.

Ο Aaron Sorkin μιλάει για τοπώς ήταν να παλεύεις με τη διάσημη εικόνα της Ball και του Arnaz ως Lucy και Ricky.

EW Έχετε γράψει πολλές ιστορίες για το τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια σε διαφορετικά είδη της τηλεόρασης. Τι σας ενέπνευσε να αφηγηθείτε μια ακόμα τέτοια ιστορία της ίσως πιο διάσημης και επιδραστικής τηλεοπτικής εκπομπής όλων των εποχών;
AARON SORKIN: Το μόνο καλύτερο πράγμα από μια ιστορία που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, είναι μια ιστορία που οι άνθρωποι νομίζουν ότι ξέρουν αλλά κάνουν λάθος. Ο παραγωγός Todd Black πέρασε πάνω από ένα χρόνο κάνοντας συναντήσεις μαζί μου για να μου πει ιστορίες για τη Lucille Ball και τον Desi Arnaz, τις οποίες δεν είχα ακούσει ποτέ. Για παράδειγμα, η Lucy κατηγορήθηκε πως ήταν κομμουνίστρια. Υπήρχαν πολλά σημεία τριβής, και αυτό ψάχνω όταν θέλω να πω μια ιστορία. Είχα αυτή την ιδέα της δομής που μου άρεσε. Μου αρέσουν οι κλειστοφοβικοί χώροι. Μου αρέσουν τα κλειστοφοβικά τμήματα του χρόνου. Σκέφτηκα, λοιπόν, αν μπορούσα να πω την ιστορία κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας παραγωγής του “I Love Lucy” – από την ανάγνωση της Δευτέρας έως τη μαγνητοσκόπηση με ζωντανό κοινό την Παρασκευή – και λέγοντάς την κυρίως από την πλευρά της σκηνής, ίσως μπορεί να υπάρχει κάτι καλό εκεί. Προσπάθησα λοιπόν να το γράψω. 

Τι σας εξέπληξε περισσότερο στους πραγματικούς Lucy και Desi κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας;
Πολύ νωρίς, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τη Lucie Arnaz, την κόρη της Lucy και του Desi. Και με ενθάρρυνε να ρωτήσω πράγματα που δεν θα μπορούσα εύκολα. Η Lucy δεν ήταν εύκολος άνθρωπος. Ο γάμος τους, της Lucy και του Desi, δεν ήταν ίδιος με τον γάμο της Lucy και του Ricky. Ήταν πολύ πιο περίπλοκος. Ήταν δύο άνθρωποι ερωτευμένοι με πάθος ο ένας με τον άλλον, που απλά δεν μπορούσαν να κάνουν τη σχέση τους να λειτουργήσει για ενδιαφέροντες λόγους.

AO RICO TRAILER COVER 1

Η ιστορία αφορά αυτά τα τρία σημαντικά γεγονότα σε μια εβδομάδα παραγωγής. Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε λεπτομερώς με αυτά; Σκεφτήκατε μήπως να κάνετε μόνο ένα ή έστω κάποιο διαφορετικό συνδυασμό;
Θέλεις να τοποθετείς όσα περισσότερα εμπόδια μπορείς μπροστά στον πρωταγωνιστή σου. Αυτό θα μας δείξει ποιοι πραγματικά είναι. Αν λοιπόν ένα πράγμα θα ήταν καλό, δύο πράγματα είναι καλύτερα, τρία πράγματα ακόμα καλύτερα. Και, έτσι, επέλεξα αυτά τα τρία πράγματα. Όλα όσα συμβαίνουν στην ταινία συνέβησαν, απλά δεν έγιναν όλα σε μια εβδομάδα. Στην ταινία, τα έκανα να συμβούν σε μια εβδομάδα.

Τι σας έκανε να επιλέξετε αυτό το συγκεκριμένο επεισόδιο, το “Fred and Ethel Fight”, κατά τη διάρκεια της ιστορίας;
Διάβασα ένα σωρό επεισόδια, ένα σωρό σενάρια του “I Love Lucy”. Γιατί επέλεξα αυτό; Προσπαθώ να το πω χωρίς να προδώσω τίποτα… Υπάρχει ένα πρόβλημα με το σενάριο στο οποίο η Lucy επιστρέφει καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόβας και μου άρεσε, οπότε το επέλεξα, σκεπτόμενος: “Λοιπόν, αν αυτό δεν λειτουργεί, θα διαλέξω ένα διαφορετικό”. Αλλά τελικά μου έκανε.

Επειδή αυτή η βασική τετράδα είναι τόσο οικεία στο κοινό, το casting θα δημιουργούσε πάντα πολλές συζητήσεις. Γιατί η Nicole Kidman και ο Javier Bardem ήταν οι σωστές επιλογές για εσάς; Και οι J.K. Simmons και Nina Arianda;
Αυτό είναι εύκολο: Όταν οι Nicole Kidman, Javier Bardem, J.K. Simmons και Nina Arianda λένε ότι θέλουν να κάνουν την ταινία, η αναζήτηση casting έχει τελειώσει.

Πολλοί άνθρωποι είναι πιθανότατα έκπληκτοι από το κάστινγκ του Javier και της Nicole επειδή δεν τους έχουμε δει να κάνουν πολλές κωμωδίες και ίσως να το περιμένουν από την ταινία που βασίζεται στην εκπομπή. Γιατί ήταν η σωστή επιλογή από αυτή την άποψη;

Αρχικά, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι δεν κάνουμε ένα ακόμα “I Love Lucy”. Σε όλη την ταινία, βλέπουμε θραύσματα του “I Love Lucy”, αλλά κυρίως βλέπουμε σκηνές της εκπομπής επειδή μπαίνουμε στο κεφάλι της Lucy κατά τη διάρκεια της πρόβας ή της ανάγνωσης, ή καθώς οι σεναριογράφοι ρίχνουν ιδέες. Μπορούμε να δούμε ότι είναι μια ιδιοφυΐα. Στο μυαλό της σχεδιάζει πώς θα καταλήξει να μοιάζει, τι θα λειτουργήσει, ποια θα είναι η ανταπόκριση του κοινού. Αυτά είναι απλά γρήγορα κομμάτια του του show. Δεν έκανα κάστινγκ τη Lucy και τον Ricky, έκανα τη Lucy και τον Desi, τη Vivian Vance και τον Bill Frawley. Επίσης, η Nicole και ο Javier είναι πολύ αστείοι. Αλλά η ταινία δεν είναι κωμωδία.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: