Ιδανική αφορμή η κυκλοφορία του νέου ντοκιμαντέρ "The Beatles: Get Back".

Από EW Staff
19 Νοεμβρίου, 2021 @ 14:57

Όσον αφορά τις συνεργασίες σχεδιαστών και μουσικών, καμιά δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτή της Stella McCartney με τους Beatles , για την νέα της σειρά StellaMcCartneyxTheBeatles. Αυτή η συνεργασία θα ήταν μεγάλη είδηση οποιαδήποτε μέρα, αλλά υπάρχει κάτι ακόμα που την κάνει ξεχωριστή: το ντεμπούτο του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ του Peter Jackson με τίτλο “The Beatles: Get Back”, που θα προβληθεί στο Disney+ την Ημέρα των Ευχαριστιών, στις 25 Νοεμβρίου.

Η ταινία του Jackson, χωρισμένη σε τρία μέρη, εξιστορεί τη δημιουργία του τελευταίου άλμπουμ του συγκροτήματος, “Let It Be”, με bonus πάνω από 60 ώρες ακυκλοφόρητου υλικού και ηχογραφήσεων. Πέρα από τις σπάνιες στιγμές της μπάντας εν ώρα εργασίας – ηχογράφηση τραγουδιών, πρόβες, πλάκες στα διαλείμματα – και την τελευταία τους ζωντανή εμφάνιση στην οροφή της Apple Corps (που περιλαμβάνεται ολόκληρη στο σύνολό της για πρώτη φορά – 40 λεπτά), το “Get Back” αποτυπώνει το τέλος της δεκαετίας του ’60, το οριστικό τέλος των Beatles και την αρχή όλων όσων ακολούθησαν για τον Paul McCartney, τον John Lennon, τον George Harrison και τον Ringo Starr.

Για την περίσταση αυτή, η Stella έφτιαξε μια μίνι συλλογή χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό από εμβληματικές και λιγότερο γνωστές εικόνες και γραφικά των Beatles. “Η ταινία αιχμαλώτισε μια τόσο ιδιαίτερη και πολύτιμη στιγμή. Πραγματικά είναι επική”, δήλωσε η Stella. “Ήθελα η κολεξιόν αυτή να είναι πέρα για πέρα πραγματική και να τονιστεί και ο συναισθηματικός οικογενειακός δεσμός που έχω με το συγκρότημα. Νομίζω ότι πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από μια συνηθισμένη συνεργασία, από αυτή την άποψη”.

Η Stella χρησιμοποίησε στοιχεία από το “Let It Be” και από άλλα άλμπουμ των Beatles, συμπεριλαμβανομένων γραφικών που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν σε ρούχα. Μάλιστα, σε κάποια από αυτά, έχουν τροποποιηθεί κάποια χρώματα και οι γραμματοσειρές. “Αυτά είναι συλλεκτικά αντικείμενα”, λέει η ίδια. “Είναι τόσο σημαντικό να δημιουργείς κάποια πράγματα, τα οποία οι άνθρωποι θα αγαπήσουν και θα έχουν μία συναισθηματική σχέση με αυτά”.

Κάθε ρούχο είναι unisex και θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στα καταστήματα Stella McCartney και στο Net-a-Porter από σήμερα, 19 Νοεμβρίου. Η σειρά είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που λέμε “band merchandise”, τόσο σε ποιότητα όσο και σε σχεδιασμό. “Πολλοί άνθρωποι απλώς θα τυπώσουν ένα άλμπουμ πάνω σε ένα μπλουζάκι και αυτό θα πουληθεί, λόγω της μπάντας”, λέει η Stella. “Πάντα θα πηγαίνω την ιδέα παραπέρα γιατί αυτή είναι η επιθυμία μου. Δεν το κάνω για τον μπαμπά μου, αλλά και για τα παιδιά των υπόλοιπων Beatles. Υπάρχει μια τόλμη σε αυτό που δημιουργήσαμε και μια αίσθηση να είμαστε πραγματικά περήφανοι που αγαπάμε αυτό το συγκρότημα και τη μουσική τους”.

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το αγαπημένο της κομμάτι από το “Let it Be”, εκείνη απάντησε: “Το Get Back, δίχως κάποια αμφιβολία”.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: