Βαριές κατηγορίες που περιλαμβάνουν και σωματεμπορία.

Από EW Staff
09 Αυγούστου, 2021 @ 22:53

Με την επιλογή των ενόρκων, αρχίζει στη Νέα Υόρκη η πρώτη φάση της πολυαναμενόμενης δίκης του R. Kelly, ο οποίος κατηγορείται για trafficking και δημιουργία κυκλώματος πορνείας.

Όπως ανακοινώθηκε, ένας δικαστής σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν θα ελέγξει πιθανούς ενόρκους για το αν θα μπορούν να δικάσουν δίκαια τον Kelly. Εχουν περάσει δύο χρόνια μετά τις πρώτες κατηγορίες σε βάρος του για κακοποίηση γυναικών και νεαρών κοριτσιών, για ένα διάστημα περίπου δύο δεκαετιών. 

Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης της R’n’B, είναι προφυλακισμένος μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του, αρχικά σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Σικάγο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο μητροπολιτικό κέντρο κράτησης στο Μπρούκλιν, προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει στη δίκη.

Μάλιστα στα παραλειπόμενα της δίκης, αναφέρεται ότι ο συνήγορός του ζήτησε από δικαστή να του παρασχεθούν νέα ρούχα καθώς έχει πάρει πολύ βάρος στη φυλακή, ενώ ζήτησε να του δοθεί και η δικογραφία δωρεάν καθώς όπως αναφέρει μετά από δύο χρόνια προφυλάκισης, δεν έχει πλέον τα μέσα για να πληρώσει.

Ο ίδιος ο Kelly έχει δηλώσει αθώος, ενώ οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες που τον κατηγορούν ήταν groupies οι οποίες εμφανίζονταν στα shows του και έλεγαν ότι «πέθαιναν να είναι μαζί του».

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: