Πλησιάζει το τέλος της καριέρας του θρυλικού σκηνοθέτη

Από EW Staff
04 Ιουνίου, 2021 @ 12:29

Όπως όλα δείχνουν, η ταινία Once Upon A Time In Hollywood ήταν το τελευταίο κεφάλαιο της καριέρας του Οσκαρικού σκηνοθέτη Quentin Tarantino. 

Σε πρόσφατο επεισόδιο του podcast Pure Cinema, όπου και βρέθηκε καλεσμένος, αποκάλυψε πως σκέφτεται πολύ έντονα να αποσυρθεί έπειτα από τις 10 επιτυχημένες ταινίες που έχει δημιουργήσει.

«Οι περισσότερες από τις τελευταίες ταινίες των σκηνοθετών είναι χάλια», εξηγεί ο Ταραντίνο. «Συνήθως, οι χειρότερες ταινίες είναι οι τελευταίες τους. Και αυτό αφορά τις περιπτώσεις των σκηνοθετών της Χρυσής Εποχής, οι οποίοι έκαναν τις τελευταίες τους ταινίες το ’60 και το ’70, ενώ οι σκηνοθέτες του νέου Hollywood, έκαναν τα τελευταία τους έργα στα τέλη του ’80 και το ’90», προσθέτει.

«Το να λήξεις την καριέρα σου με μία διαχρονική ταινία είναι σπάνιο. Το να την τελειώσεις με μία καλή ταινία, είναι φαινομενικό», υποστηρίζει ο σκηνοθέτης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία του ταινία με τίτλο Once Upon A Time In Hollywood αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων υποστηρίζει, καθώς έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Επιπλέον, το φιλμ κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης σκηνογραφίας και ο πρωταγωνιστής Brad Pitt επέστρεψε σπίτι με το Όσκαρ Β΄Ανδρικού Ρόλου.

«Εννοώ, πως οι τελευταίες ταινίες των περισσότερων σκηνοθετών είναι τόσο βαρετές. Με κάνουν να σκεφτώ πως δεν πρέπει να κάνω άλλη ταινία, γιατί πραγματικά θα ήμουν πολύ χαρούμενος να ‘αφήσω το μικρόφωνο’ με το Once Upon A Time In Hollywood», είπε ο Tarantino επιβεβαιώνοντας πως μάλλον κάπου εδώ, θα σταματήσει να προσφέρει στο κοινό τις αγαπημένες ρετρό σκηνές του. 

Διαβάστε επίσης: