Από EW Staff
20 Ιανουαρίου, 2023 @ 10:47
IMG 1134

IMG 1133

Ο Μίκυ Ρουρκ υπερασπίστηκε χθες τον Άλεκ Μπάλντουιν, επιμένοντας ότι «δεν υπήρχε τρόπος να αποφύγει την κόλαση» και ότι είναι άδικο να πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορίες για το ατύχημα που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας Rust.

Ο Ρουρκ, 70 ετών, μίλησε σε τηλεοπτική κάμερα όταν ο Μπάλντουιν, 64 ετών, ενημερώθηκε ότι θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον πυροβολισμό της Χάλινα Χάτσινς τον Οκτώβριο του 2021.

IMG 1132

Ο Baldwin, ο οποίος πρωταγωνίστησε και παρήγαγε το φιλμ Rust, κρατούσε ένα όπλο όπως απαιτούσε η πλοκή και το έστρεψε προς το μέρος της Hutchins στο σετ της ταινίας στο Νέο Μεξικό.

Το όπλο εκπυρσοκρότησε σκοτώνοντας την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Joel Souza.

Την Πέμπτη, η εισαγγελέας της Σάντα Φε ανακοίνωσε ότι τόσο ο Μπόλντουιν όσο και η υπεύθυνη των όπλων Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια – και θα αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης εάν καταδικαστούν. Ο ηθοποιός, μάλιστα, εάν κριθεί ένοχος και για οπλισμό πυροβόλων όπλων, μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και πέντε ετών.

Ο Μπόλντουιν επιμένει ότι δεν είναι υπεύθυνος για τον πυροβολισμό, επισημαίνοντας ότι εμπιστευόταν τους επαγγελματίες πυροβόλων όπλων που εργάζονταν στο πλατό. Ο δικηγόρος του είπε ότι αναμένει να απαλλαγεί ο διάσημος πελάτης του.

Ο Rourke ισχυρίστηκε ότι ήταν λάθος να περιμένουμε από τον Baldwin να διαχειριστεί τις πτυχές ασφάλειας των όπλων του σετ. Η εισαγγελέας, όμως, του New Mexico όπου θα διεξαχθεί η δίκη ήταν καταπέλτης λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το δικαστήριο δεν θα παρέχει ιδιαίτερη μεταχείριση σε κάποιον επειδή είναι διάσημος ηθοποιός!”

IMG 1129

Διαβάστε επίσης: