Το Φεστιβάλ του Δήμου Ελευσίνας, τα Αισχύλεια, που διοργανώνεται εδώ και 47 χρόνια, επιστρέφει δριμύτερο έπειτα από την πανδημία.

Από EW Staff
18 Αυγούστου, 2021 @ 18:00

Της Μαρένας Καδιγιαννοπούλου

Το Φεστιβάλ του Δήμου Ελευσίνας, τα Αισχύλεια, που διοργανώνεται εδώ και 47 χρόνια, επιστρέφει δριμύτερο έπειτα από την πανδημία. Το Φεστιβάλ, που έχει ιδιαίτερα συμβάλλει στην εξωστρέφεια της πόλης, είναι ένα από τα συνεπέστερα και μακροβιότερα στην Ελληνική Επικράτεια.

Και φέτος, έχει την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και θα πραγματοποιηθεί απόλυτα εναρμονισμένο με τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού. Οι πόρτες του φεστιβάλ θα ανοίξουν στις  22 Αυγούστου και στο πρόγραμμα του βρίσκονται πολλές θεατρικές, μουσικές αλλά και κινηματογραφικές εκδηλώσεις. 

Aκολουθούν οι θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου:

27 Αυγούστου:  «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν.

29 Αυγούστου: «Ορέστης» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τους: Άρη Σερβετάλη, Μαίρη Μηνά, Πάνο Βλάχο, Αιμιλιανό Σταματάκη, κ.ά.

2 Σεπτεμβρίου: «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά. Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Χρύσα Κλούβα,κ.ά.Είσοδος ελεύθερη, αποκλειστικά με δελτίο εισόδου.

5 Σεπτεμβρίου: «Όρνιθες» του Αριστοφάνη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι: Ταξιάρχης Χάνος, Γιάννης Σαμψαλάκης, Βασίλης Παπαδόπουλος, μαζί με έναν πολυπληθή θίασο ηθοποιών.

8 Σεπτεμβρίου: «Φιλική Εταιρεία. Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση», σε πρωτότυπο κείμενο Ιόλης Ανδρεάδη, Άρη Ασπρούλη, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Η παράσταση παρουσιάζεται στα Αισχύλεια με τη χορηγία της Περιφέρειας Αττικής. Είσοδος με πρόσκληση από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

10 Σεπτεμβρίου: «Βάκχες» του Ευριπίδη,σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνωνκαι την εταιρεία τέχνηςArs Aeterna.Παίζουν: Άκης Σακελλαρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ιωάννα Παππά, Δημήτρης Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Ασπιώτης. Χορηγία της Περιφέρειας Αττικής. Είσοδος με πρόσκληση από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

12 Σεπτεμβρίου: «Φοίνισσες» του Ευριπίδη από το  Εθνικό Θέατρο  με τους:  Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρία Κατσιαδάκη, Σεσίλ Μικρούτσικου, Κώστα Μπερικόπουλο, Αργύρη Ξάφη, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, κ.ά. Χορηγία της Περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών. Είσοδος με πρόσκληση από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

19 Σεπτεμβρίου: «Ιππείς» του Αριστοφάνη, από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου,με τους: Κώστα Κόκλα, Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Στέλιο Ιακωβίδη, Πάνο Μουζουράκη, Κωνσταντίνο Πλεμμένο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το aisxylia.gr

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: