Κάθε Πέμπτη βράδυ και από μία ταινία με τον θρυλικό ηθοποιό Yves Montand.

Από EW Staff
04 Νοεμβρίου, 2021 @ 18:40

Yves Montand (13/10/1921 – 9/11/1991)

Αφιέρωμα στον κ. Ivo Livi, γνωστό ως Yves Montand, γιο ενός ενεργού κομμουνιστή, ο οποίος ενσάρκωσε τον 20ο αιώνα μέσα από τους ρόλους και τα τα τραγούδια του και στον οποίο άνοιξε τις πόρτες του το Χόλυγουντ.

Για τα τριάντα χρόνια από τον θάνατό του, το TV5MONDE προβάλλει προς τιμήν του τέσσερις ταινίες που σημάδεψαν την καριέρα του: μία πολιτική τριλογία από τον Ελληνογάλλο κινηματογραφιστή Κώστα Γαβρά και μία δραματική κωμωδία όπου ο Yves Montand παίζει στο πλάι της Isabelle Adjani. 

Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα των ταινιών:

Z (1969)
του Κώστα Γαβρά

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 22:00* (127′)
Ένα θρίλερ για τη γέννηση μίας δικτατορίας.
Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης παθαίνει αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ο δικαστής που αναλαμβάνει την υπόθεση αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα έγκλημα στο οποίο εμπλέκονται ο στρατός και η αστυνομία.
Δείτε το trailer.

Η Ομολογία (L’Aveu, 1970)
του Κώστα Γαβρά

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 22:00* (139′)
Μία καυστική ανάλυση της τάσης του ολοκληρωτισμού.
Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ένας υψηλά ιστάμενος πολιτικός βρίσκεται κατηγορούμενος για κατασκοπεία προς όφελος των ΗΠΑ. Κατόπιν βασανιστηρίων από την σοβιετική αστυνομία, αναγκάζεται να ομολογήσει εγκλήματα τα οποία δεν διέπραξε.
Δείτε το trailer.

Κατάσταση Πολιορκίας (État de Siège, 1972)
του Κώστα Γαβρά

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στις 22:00* (130′)
Ένα Κράτος υπό εξωτερική επιρροή.
Κατά την απαγωγή του από τρομοκράτες στην Ουρουγουάη, ένας Αμερικανός σύμβουλος ομολογεί ότι είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση αστυνομικών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η ανικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να τον εντοπίσει απειλεί να πυροδοτήσει πολιτική κρίση.
Δείτε το trailer.

Όλο Φωτιά, Όλο Φλόγα (Tout Feu, Tout Flamme, 1982)
του Jean-Paul Rappeneau

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 22:00* (108′)
Μία ιλιγγιώδης οικογενειακή δίνη.
Ένας οικογενειάρχης εγκαταλείπει σύζυγο και τέκνα για κάποιες σκοτεινές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Καταλήγει να επιστρέψει, με μοναδικό στόχο να εκβιάσει τη μητέρα του για χρήματα. Η μεγάλη του κόρη όμως, η οποία διαχειριζόταν το σπίτι κατά την απουσία του, μυρίζεται την απάτη.
Δείτε ένα fan-made video.

*Ώρες Ελλάδος

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: