Η Μαρία Μπαλοδήμου συνάντησε τη δημοσιογράφο, κριτικό και συγγραφέα στο σπίτι της και μίλησε μαζί της για την πολύχρονη πορεία της.

Από EW Staff
15 Δεκεμβρίου, 2021 @ 15:24
rozita sokou

Σήμερα, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, στις 17:00, η ΕΡΤ2 μεταδίδει την εκπομπή «Cine Nostalgia», ως αφιέρωμα στη μνήμη της Ροζίτας Σώκου, που «έφυγε» χθες, από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών.

Η Μαρία Μπαλοδήμου συνάντησε τη δημοσιογράφο, κριτικό και συγγραφέα στο σπίτι της και μίλησε μαζί της για την πολύχρονη πορεία της. Η συζήτηση άρχισε από τις περίφημες βεγγέρες που συνήθιζε να διοργανώνει κάθε Κυριακή, με προσκεκλημένους ανθρώπους του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τέχνης γενικότερα. Η Ροζίτα Σώκου μίλησε, ακόμη, για τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο κι εξήγησε γιατί ήταν λίγο επιφυλακτική μαζί του και δεν έγραφε κριτικές. Αναφέρθηκε, επίσης, σε σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες εκείνης της εποχής, όπως οι: Γιώργος Τζαβέλλας, Γιώργος Παππάς, Βασίλης Λογοθετίδης, Κυριάκος Μαυρέας, Βασίλης Γεωργιάδης, Αλέκος Σακελλάριος, Σαπφώ Νοταρά, Ορέστης Μακρής, Σμάρω Στεφανίδου, Γεωργία Βασιλειάδου, αλλά και σε κάποιους που θεωρούσε ότι αδικήθηκαν, όπως ο Τάκης Κανελλόπουλος και ο Κώστας Μανουσάκης. Ακόμη άνοιξε το φωτογραφικό της άλμπουμ και μοιράστηκε μαζί μας αναμνήσεις από την προσωπική και επαγγελματική της ζωή, ενώ ο φακός της εκπομπής την ακολούθησε στη δραματική σχολή που δίδασκε, όπου την είδαμε την ώρα που έκανε μάθημα στους σπουδαστές και συζητούσε μαζί τους.

Για τη Ροζίτα Σώκου είχαν μιλήσει στην εκπομπή οι ηθοποιοί Τέλης Ζώτος, Κώστας Βουτσάς, ο οποίος θυμήθηκε μια αρνητική κριτική που του είχε γράψει για την οποία την ευχαρίστησε, Έλντα Πανοπούλου, Μαίρη Ραζή και ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης, ο οποίος αποκάλυψε πώς η σχέση τους είχε ξεκινήσει από μια κόντρα και εξελίχθηκε σε μια υπέροχη φιλία. Ακόμη, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Πάνος Κατέρης, η κόρη της Ιρένε Μαραντέι και ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης, ο οποίος τόνισε: «Μου έχει δώσει πολλά πράγματα στη ζωή μου, πολλά δώρα, εκτός από την κριτική της. Για μένα είναι σημαντικό να βρίσκεται στην πλατεία. Αλλιώς παίζω, αλλιώς τραγουδάω, αλλιώς εκφράζομαι όταν βλέπω τα μάτια της Ροζίτας, με χαμόγελο, με χαρά, με ανοιχτή καρδιά». Επίσης, στην εκπομπή προβάλλεται σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την επαγγελματική και προσωπική της πορεία, απόσπασμα από την εκπομπή «Να η ευκαιρία» και σκηνές από ελληνικές ταινίες, στις οποίες αναφέρεται η Ροζίτα Σώκου.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: