Σπουδαίες ιστορίες που περιγράφουν δυνατές σχέσεις γυναικών που αντέχουν στον χρόνο.

Από EW Staff
15 Ιουνίου, 2021 @ 12:10

Πολλές από τις πρωτότυπες σειρές που παράγονται από το Netflix, επικεντρώνονται στο ισχυρό θέμα της γυναικείας φιλίας. Αρχής γενομένης με το Orange Is the New Black που ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία της πλατφόρμας, το δίκτυο γνωρίζει καλά ότι οι εκπομπές που έχουν σαν κεντρικό τους θέμα τις γυναίκες και τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους, είναι μια νικηφόρα φόρμουλα.

Οι σειρές που υμνούν τη γυναικεία φιλία, είναι πολλές όμως στη σημερινή λίστα του Entertainment Weekly σας παρουσιάζουμε τις έξι αγαπημένες μας! 


1. G.L.O.W.

Η επιτυχημένη σειρά διαθέτει ένα τεράστιο καστ γυναικών με πολλές και σπουδαίες γυναικείες φιλίες, στις οποίες είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μόνο μία. Ο δεσμός μεταξύ όλων των πανέμορφων γυναικών της πάλης είναι ιδιαίτερος, καθώς όλες ζουν μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια και πρέπει να αντιμετωπίζουν η μία την άλλη, σε καθημερινή βάση.


2. Grace And Frankie 

Σε μία από τις πρώτες εκπομπές στο Netflix που απεικονίζουν μια τόσο ισχυρή φιλία μεταξύ των γυναικών, η Grace και η Frankie δίνουν στους θεατές μια υπέροχη εκπομπή για δύο γυναίκες που, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα τα πήγαιναν ποτέ καλά. Αλλά λόγω του ότι οι σύζυγοί τους ερωτεύονται ο ένας τον άλλον, οι δυο τους αναγκάζονται να βρουν έναν τρόπο να ανεχθούν ο ένας τον άλλον και ως εκ θαύματος πετυχαίνουν.


3. Dead To Me

Το Dead to Me παίρνει αυτό που έκαναν η Grace και η Frankie και το φέρνει σε μια νεότερη γενιά γυναικών. Δύο γυναίκες που μισούν η μία την άλλη, αφού είναι και οι δύο υπεύθυνες, κατά κάποιο τρόπο, για τον θάνατο της αγάπης του άλλου. Αυτές οι δύο γυναίκες είναι εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες αλλά ασκούν αληθινή δύναμη, όταν συγχωρούν η μια την άλλη και η φιλία τους ξεπερνά τα λάθη που έχουν κάνει.


4. Sweet Magnolias

Το Sweet Magnolias έχει να κάνει με τον ιδιαίτερο δεσμό που μοιράζονται οι τρεις πρωταγωνίστριες οι οποίες μεγάλωσαν στην ίδια πόλη και έγιναν αχώριστες. Η παρουσίασή τους ως ισχυρές και δυνατές προσωπικότητες δεν μειώνει πουθενά τις υπόλοιπες γυναίκες, ενώ είναι σίγουρα αισιόδοξο και αναζωογονητικό να βλέπεις τρεις φίλες να προσπαθούν να συνεργαστούν για να πετύχουν στην πραγματικότητα, αντί να προσπαθούν να “πολεμήσουν” για το ποια είναι η καλύτερη.


5. Firefly Lane 

Βασισμένο στο επιτυχημένο μυθιστόρημα της Kristin Hannah, το Firefly Lane επικεντρώνεται στην Kate και την Tully, οι οποίες είναι φίλες για περισσότερα από τριάντα χρόνια, αντιμετωπίζοντας μαζί όλα τα σκαμπανεβάσματα, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες, την κατάθλιψη και τις απογοητεύσεις. Όταν μια αδιανόητη προδοσία όμως τις χωρίζει, η σχέση τους δοκιμάζεται και δεν είναι πλέον σαφές αν και πότε θα μπορέσουν να συμφιλιωθούν.


6. Orange Is The New Black

Ο δημιουργός του Orange Is The New Black, Jenji Kohan, αποδίδει αριστοτεχνικά τον κόσμο μιας φυλακής γυναικών, καταφέρνοντας να αφηγηθεί τις ιστορίες μιας ποικιλίας χαρακτήρων, με διαφορετικά υπόβαθρα και κίνητρα δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς. Πολλές βρήκαν την αγάπη, είτε προσωρινή είτε για πάντα, ενώ πολλές βρήκαν την πραγματική φιλία.

Διαβάστε επίσης: