Όσα θα διαβάσουμε στο νέο τεύχος του ελληνικού Rolling Stone που κυκλοφορεί το Σάββατο με την Εφημερίδα Των Συντακτών.

Από EW Staff
24 Φεβρουαρίου, 2022 @ 12:22
rolling stone

To Rolling Stone προτείνει με το εξώφυλλό του έξι φρέσκα νέα κορίτσια που το μέλλον τούς ανήκει. Η σκεπτόμενη ποπ της Marseaux, η περιπετειώδης electronica της Vassiłina, η ονειρική ποπ της Danai Nielsen, η indie ευαισθησία που εκφράζει η Αμαλία με τους Architects, η αμερικανοτραφής ροκ της Άννας Παπαθανασίου με τους Puta Volcano και οι soul και r&b καταβολές της Αλεξάνδρας Σιετή με τους Souled Out μας κάνουν αισιόδοξους. Φωτογραφίζονται και μιλούν, μεταξύ τους, όλες μαζί.

Έχει ξεχωριστή σημασία και συναισθηματική βαρύτητα το 4ο τεύχος του ελληνικού Rolling Stone. Πλησιάζοντας στην (καθόλου παρωχημένη) μέρα της γυναίκας, έφτιαξε ένα τεύχος γεμάτο με εγχώρια ύλη, με θεματική που ανταποκρίνεται στην επείγουσα ανάγκη της τέχνης και της προοδευτικής κοινωνίας να φέρουμε στο προσκήνιο τις γυναίκες με ταλέντο, με φωνή και με καλλιτεχνική αξία.

Αντί για πασίγνωστα ονόματα και εμπορικά πρόσωπα που έχουν κερδίσει τη φήμη που τους αναλογεί, επίλεξαν 6 ανερχόμενα κορίτσια στο ελληνικό μουσικό γίγνεσθαι. Η Αλεξάνδρα Σιετή, η Άννα Παπαθανασίου, η Αμαλία, η Δανάη Nielsen, η Vassilina και η Marseaux  είναι τα έξι εξαιρετικά ταλέντα που συναντήθηκαν για να φωτογραφηθούν μαζί για το εξώφυλλο του 4ου τεύχους του ελληνικού Rolling Stone, και μετά από λίγες ημέρες αντάλλαξαν απόψεις κι εμπειρίες σε μια απολαυστική κουβέντα μεταξύ τους.

Κι επειδή δημιουργικές γυναίκες δεν περιορίζονται στον χώρο της μουσικής, φιλοξενούνται και 13 γυναίκες που διαπρέπουν στον χώρο της τέχνης σήμερα χάρη στο ταλέντο και τη ευφυία τους.

Το ερώτημα αν ο φεμινισμός στην pop επιτρέπει όντως την γυναικεία χειραφέτηση ή αν πρόκειται για μια εκ νέου εργαλειοποίηση του γυναικείου σώματος είναι κάτι που μας απασχόλησε το Rolling Stone σε αυτό το τεύχος που μιλάει τεκμηριωμένα και με συγκεκριμένες αναφορές στα πατριαρχικά πρότυπα και την έμφυλη βία που ξεπροβάλλει περήφανα σε στίχους ποικίλων λαϊκών (και όχι μόνο) ασμάτων.

Αν ανήκετε κι εσείς σε όσους θεωρούν πως η ραπ και χιπ χοπ σκηνή στην Ελλάδα αφορά μόνο άνδρες, μια ματιά στις γυναίκες MC του ανεξάρτητου ελληνικού hip hop θα σας αλλάξει γνώμη. Η Φώφη Τσεσμελή, με δεκαετίες DJ’ing στους ώμους, μας μίλησε για την παγκόσμια, ανεξάρτητη κοινότητα γυναικών και μειονοτήτων απ’ όλο το φάσμα της μουσικής βιομηχανίας, για την οποία μας μιλάει ως δημιουργός του αθηναϊκού της «chapter». Η Χρύσα Οικονομοπούλου και η Μαρίνα Δανέζη, οι δύο γυναίκες που δίνουν ζωή σε έναν από τους πιο αγαπημένους συναυλιακούς χώρους του αθηναϊκού κοινού, μας μοιράζονται μαζί μας στιγμές από σπουδαίες ζωντανές εμφανίσεις γυναικών στη σκηνή του Gagarin. Τέλος, οι συντάκτες του περιοδικού επιλέγουν μερικά από τα πιο επιδραστικά γυναικεία album στην ιστορία, τόσο παγκοσμίως όσο και στην ελληνική δισκογραφία.

Οι άφθονες δισκοκριτικές, οι προτάσεις, οι συνεντεύξεις, η επικαιρότητα, το σινεμά, το βιβλίο και οι μόνιμες στήλες είναι φυσικά εκεί και σας περιμένουν να χαθείτε στις σελίδες τους.

Το νέο τεύχος του Rolling Stone κυκλοφορεί το Σάββατο με την Εφημερίδα των Συντακτών, και μετά μόνο του στα περίπτερα.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

#marseaux_ofc #amaliaandthearchitects #annapapathanassiou #danai_nielsen #asietiii #vassilinam

Διαβάστε επίσης: