Ήταν όλες υπέροχες, μα δεν κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή.

Από EW Staff
15 Ιουνίου, 2021 @ 14:53

Το ότι μια ταινία ήταν εισπρακτική αποτυχία, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν ήταν σπουδαία. Ανατρέχοντας πίσω στη δεκαετία του ‘90, υπήρξαν πολλά αξιόλογα φιλμ που κατάφεραν να αλλάξουν το Hollywood. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες παραγωγές αν και σπουδαίες κατά τη σύμφωνη γνώμη κοινού και κριτικών, δεν κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του box office. 

Στη σημερινή λίστα σας παρουσιάζουμε ορισμένες από αυτές.


1. Ed Wood (1994)

Στη δεκαετία του 1950 στο Hollywood, ο Johnny Depp πρωταγωνιστεί ως ο τιτλούχος σκηνοθέτης του οποίου ο ενθουσιασμός για την παραγωγή ταινιών, έχει ως αποτέλεσμα μερικές πολύ κακές ταινίες. Το να κάνεις μια ταινία για τον υποτιθέμενο χειρότερο σκηνοθέτη όλων των εποχών μπορεί να είναι μια δύσκολη προσπάθεια, αλλά ο Tim Burton τα κατάφερε και με το παραπάνω με τον Ed Wood.


2. Frighteners (1996)

Στην κωμωδία τρόμου The Frighteners πρωταγωνιστεί ο Michael J. Fox, ως ένας άνθρωπος που μπορεί να δει φαντάσματα, ενώ είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει ένα δαιμονικό πνεύμα. Δεδομένου του πόσο επιτυχημένη έγινε η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είναι ενδιαφέρον ότι ο σκηνοθέτης Peter Jackson, δεν είχε πάντα τόσο μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες. 


3. Dark City (1998)

Ο εκπληκτικός σχεδιασμός της ταινίας υποστηρίζεται από μια ενδιαφέρουσα ιστορία επιστημονικής φαντασίας, που διαδραματίζεται σε μια πόλη που ελέγχεται από επιτηρητές, γνωστούς ως The Strangers. Παρακολουθώντας ωστόσο το Dark City, είναι δύσκολο να μην πειστείς ότι η ταινία είχε κάποια επιρροή στο στυλ του Matrix, που ακολούθησε τον επόμενο χρόνο.


4. The 13th Warrior (1999)

Ο Antonio Banderas πρωταγωνιστεί ως ένας πλούσιος διπλωμάτης που παγιδεύεται σε μια ομάδα Βίκινγκς και τους βοηθά να πολεμήσουν έναν μυστηριώδη εχθρό. Ο John McTiernan, σκηνοθέτης του Die Hard που ηγείται μιας μεσαιωνικής ταινίας δράσης που γράφτηκε από τον συγγραφέα του Jurassic Park, ακούγεται σαν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για πολλούς οπαδούς του κινηματογράφου.


5. Man On The Moon (1999)

Η συγκεκριμένη βιογραφική ταινία κόστισε 82 εκατομμύρια δολάρια για να γίνει. Όπως πολλοί από τους δραματικούς ρόλους του Carrey, το κοινό δεν ενδιαφερόταν και οι εισπράξεις έφτασαν μόνο τα 34 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, είναι μια υπέροχη παράσταση από τον Jim Carrey, με μια συναρπαστική οπτική αυτού του ιδιαίτερου χαρακτήρα. Σε έναν από τους σπάνιους δραματικούς ρόλους του Carrey, πρωταγωνιστεί στο Man on the Moon ως Andy Kaufman και είναι απολαυστικότατος. Η ταινία εξερευνά την καριέρα του Kaufman ως κωμικός, που έσπρωξε τα όρια στο τι θα δεχόταν το κοινό ως αστείο.

Διαβάστε επίσης: