Το δώρο και το σημείωμα του Freddie Mercury που έφτασε μετά το θάνατό του.

Από EW Staff
24 Νοεμβρίου, 2021 @ 14:40

Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που ο κόσμος έχασε τον τραγουδιστή των Queen, Freddie Mercury, μετά τον θάνατο του μουσικού θρύλου από AIDS στις 24 Νοεμβρίου 1991. Πολλοί θα θυμούνται για πάντα το έργο που άφησε πίσω του, αλλά ο Sir Elton John θα θυμάται μια εντελώς διαφορετική πλευρά του μουσικού .

Στα απομνημονεύματά του, ο τραγουδοποιός του Tiny Dancer μίλησε για το πώς η καρδιά του κόντευε να σπάσει καθώς έβλεπε τον φίλο του να χάνεται μπροστά στα μάτια του.

Αφού αποκάλυψε στους εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο ότι πάλευε με το AIDS, ο Freddie Mercury πέθανε στο σπίτι του μόλις 24 ώρες μετά την ανακοίνωση, σε ηλικία μόλις 45 ετών.

Μόνο o στενός του κύκλος γνώριζε την ασθένειά του, συμπεριλαμβανομένου του Elton John στον οποίο γνωστοποίησε τα νέα τις τελευταίες ημέρες.

Λίγες ημέρες μετά το θάνατό του Freddie Mercury, ο Elton John έμεινε έκπληκτος με ένα χριστουγεννιάτικο δώρο.

Ο τραγουδιστής θυμήθηκε το σοκ του όταν δέχθηκε ένα χτύπημα στην πόρτα ενώ ακόμα θρηνούσε.

“Ο Freddie θα έπρεπε να είχε περάσει εκείνες τις τελευταίες μέρες ασχολούμενος μόνο με τη δική του άνεση. Αλλά δεν ήταν έτσι. Έζησε πραγματικά για τους άλλους”, έγραψε στο βιβλίο του με τίτλο, Μe.

“Ο Freddie είχε πεθάνει στις 24 Νοεμβρίου 1991, και εβδομάδες μετά την κηδεία, εξακολουθούσα να θρηνώ. Την ημέρα των Χριστουγέννων, ανακάλυψα ότι ο Freddie μου είχε αφήσει μια τελευταία απόδειξη για την μεγαλοψυχία του.”

“Ένας φίλος εμφανίστηκε στην πόρτα μου και μου έδωσε κάτι τυλιγμένο σε μια μαξιλαροθήκη. Το άνοιξα και μέσα ήταν ένας πίνακας ενός από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες, του Βρετανού ζωγράφου Henry Scott Tuke. Και υπήρχε ένα σημείωμα στο μπροστινό μέρος, γραμμένο από το Freddie.”

“Χρόνια πριν, ο Freddie και εγώ είχαμε επινοήσει χαιδευτικά ονόματα ο ένας για τον άλλον, τα drag-queen alter ego μας. Ήμουν η Sharon και εκείνος η Melina. Το σημείωμα του Freddie έγραφε: “Αγαπητή Sharon, νόμιζα ότι θα σου άρεσε αυτό. Love, Melina.” Καλά Χριστούγεννα.’

«Συγκινήθηκα τόσο πολύ, 44 χρονών τότε και έκλαιγα σαν παιδί», έγραψε.

«Αυτός ο υπέροχος άνθρωπος πέθαινε από AIDS, και στις τελευταίες του μέρες, είχε καταφέρει να μου βρει ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δώρο».

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: