Αυτά τα ταλαντούχα ζευγάρια προτάθηκαν για Όσκαρ την ίδια χρονιά. Από τη Leigh και τον Olivier, έως την Cruz και τον Bardem.

Από EW Staff
09 Φεβρουαρίου, 2022 @ 18:41
vikander fassbender Photo: Shutterstock

Φέτος είδαμε δύο ζευγάρια στην αληθινή ζωή να είναι υποψήφια για Όσκαρ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα ζευγάρι ηθοποιών προτείνεται την ίδια χρονιά για Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας, όπως ο Javier Bardem και η Penelope Cruz που είναι φέτος υποψήφιοι για Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου (για το Parallel Mothers) και Α’ Ανδρικού (για το Being the Ricardos), αντίστοιχα. Ούτε καν η πρώτη φορά που ένα ζευγάρι στην αληθινή ζωή παίζει στην ίδια ταινία και προτείνονται και οι δύο για Όσκαρ. Όπως η Kirsten Dunst και ο on και off screen σύντροφός της Jesse Plemons της είναι υποψήφιοι για Β’ Γυναικείο και Β’ Ανδρικό αντίστοιχα ρόλο, για την ταινία που φαίνεται ότι θα σαρώσει τα Όσκαρ, το Power Of The Dog.

Θυμόμαστε τις 10 φορές που ζευγάρια στην αληθινή ζωή ήταν υποψήφια την ίδια χρονιά για βραβείο Όσκαρ.

1932: Alfred Lunt- Lynn Fontanne

LUNT FONTANNE

Το 1932, το ζευγάρι ηθοποιών, Lunt και Fontanne έγραψε ιστορία όταν και οι δύο ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ την ίδια χρονιά για την ίδια ταινία. Ο καθένας τους ήταν υποψήφιος για βραβεία ‘Α Ανδρικού και ‘Α Γυναικείου ρόλου αντίστοιχα, για την ταινία The Guardsman.

1940: Vivien Leigh- Laurence Olivier

vivien leigh and laurence olivier broadbeach australia 1948
vivien leigh and laurence olivier broadbeach australia 1948, Courtesy of State Library of Queensland

Η Leigh και ο Olivier ήταν δύο από τους πιο θρυλικούς ηθοποιούς όλων των εποχών, οπότε δεν είναι περίεργο που το ζευγάρι ήταν και ταυτόχρονα υποψήφιο για βραβεία Όσκαρ, λίγους μήνες πριν τον γάμο τους το 1940! Η Leigh κέρδισε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου (η πρώτη Βρετανίδα που προτάθηκε ποτέ) για τον ρόλο της ως Scarlett O’Hara στο Gone with the Wind, ενώ ο Olivier ήταν υποψήφιος για Α’ Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του Heathcliff στο Wuthering Heights. Το επικό ρομάντζο του ζευγαριού του Hollywood διήρκεσε από το 1940 έως το 1960, όταν το ζευγάρι χώρισε.

1964: Rachel Roberts- Rex Harrison

REX HARRIS

Το ζευγάρι ηθοποιών – που παντρεύτηκε το 1962 και χώρισε το 1971 – ήταν υποψήφιοι για τα Όσκαρ του 1964. Η Roberts ήταν υποψήφια για την Α’ Γυναικείου ρόλου για την ταινία This Sporting Life και ο σύζυγός της για τον Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Cleopatra.

1967: Richard Burton- Elizabeth Taylor

BURTON TAYLOR

Ο Richard Burton και η Elizabeth Taylor, συνεργάστηκαν σε 11 ταινίες σε όλη τη διαβόητη σχέση τους. Το 1967 ήταν και οι 2 υποψήφιοι για τους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους στο Who’s Afraid of Virginia Woolf. Η Taylor κέρδισε το βραβείο, ενώ ο σύζυγός της όχι.

1969: Paul Newman- Joanne Woodward

Paul Newman and Joanne Woodward 1958 2
Paul Newman and Joanne Woodward 1958

Ο Newman και η Woodward —οι οποίοι ήταν παντρεμένοι για 50 χρόνια από το 1958 μέχρι τον θάνατο του Newman το 2008— προτάθηκαν το 1969 για την ταινία Rachel, Rachel. Η Woodword ήταν υποψήφια για A’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ ο σύζυγός της προτάθηκε ως παραγωγός Καλύτερης Ταινίας.

1975: John Cassavetes- Gena Rowlands

John Cassavetes Gena Rowlands Johnny Staccato 1959
John Cassavetes Gena Rowlands Johnny Staccato 1959

Το ζευγάρι ήταν ήδη παντρεμένο για περισσότερες από δύο δεκαετίες όταν και οι δύο ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ το 1975. Η Rowlands ήταν υποψήφια για τον Ά γυναικείο ρόλο, για την ερμηνεία της στην ταινία A Woman Under the Influence και ο σύζυγός της έλαβε υποψηφιότητα Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ίδια ταινία. Το ζευγάρι παρέμεινε παντρεμένο μέχρι το θάνατο του Cassavetes το 1989.

1997: Joel Coen- Frances McDormand

Frances Mcdormand Joel Coen
Photo: Shutterstock

Το 1997, η ηθοποιός McDormand και ο συγγραφέας/σκηνοθέτης σύζυγός της Coen κέρδισαν Όσκαρ για τη συνεργασία τους στο Fargo. Η McDormand, Α΄Γυναικείου Ρόλου, και ο Coen για το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο. Το ζευγάρι είναι παντρεμένο από το 1984.

2016: Michael Fassbender- Alicia Vikander

vikander fassbender
Photo: Shutterstock

Πριν παντρευτούν ο Fassbender και η Vikander το 2017, ήταν και οι δύο υποψήφιοι για Όσκαρ το 2016. Η Vikander κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της στο The Danish Girl. Ο Fassbender ήταν υποψήφιος για τον Α’ Ανδρικό ρόλο για τον ρόλο του στον Steve Jobs, αλλά δεν κέρδισε.

2022: Penelope Cruz- Javier Bardem

shutterstock 733052650
Photo: Shutterstock

Ένα ακόμα ζευγάρι στην “πραγματική” ζωή, που θα φτάσει στο χαλί των Όσκαρ ως ζευγάρι υποψηφίων: Η Penélope Cruz και ο Javier Bardem. Η πρώτη για Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου (για το Parallel Mothers) και ο δεύτερος για το Α’ Ανδρικού (για το Being the Ricardos).

2022: Kirsten Dunst- Jesse Plemons

Plemmons Dunst

Ζευγάρι και στην αληθινή ζωή, υποδύθηκαν το ζευγάρι στην ίδια ταινία και βρέθηκαν και οι δύο υποψήφιοι για Όσκαρ. Η Kirsten Dunst και ο on και off screen σύντροφός της είναι υποψήφιοι για Β’ Γυναικείο και Β’ Ανδρικό αντίστοιχα ρόλο, για την ταινία που φαίνεται ότι θα σαρώσει τα Όσκαρ, το Power Of The Dog.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: